Proiectul Sălii Polivalente din Iaşi, azi în discuţie la Bucureşti

marți, 16 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Proiectul Sălii Polivalente din Iaşi, azi în discuţie la Bucureşti

Primarul Mihai Chirica va fi azi la sediul Companiei Naţionale de Investiţii. Ce se va discuta?

Proiectul construirii unei Săli Polivalente la Iaşi va face obiectul unei discuţii, astăzi, la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Cu toate că, pentru anul în curs, nu există alocate resurse financiare de la bugetul de stat pentru construirea unor noi săli de sport în ţară, autorităţile centrale fac demersuri pentru identificarea a două amplasamente pentru amenajarea în anii următori a obiectivelor. Potrivit primarului Mihai Chirca, CNI a solicitat municipalităţii o serie de clarificări cu privire la amplasamentul propus de Iaşi, respectiv în Moara de Vânt.

„Deja lucrăm împreună cu Direcţia de urbanism la constituirea acestei documentaţii. Merg la Bucureşti şi mă voi întâlni cu doamna director general. Nu este un proiect uşor, dar important este să-l începem, să avem premisele că am reuşit să ne fixăm nişte obiective comune, şi în felul acesta să-l ducem la bun sfârşit“, a declarat primarul Mihai Chirica. El a subliniat că Iaşul are nevoie „mai mult decât oricând“ de o Sală Polivalentă, mai ales că nici echipa de baschet nu are unde să susţină meciurile din campionatul naţional. Suprafaţa de joc de la actuala sală nu este omologată. Edilul şef a precizat că abia în vara acestui an se va putea amenaja o nouă suprafaţă.

„Între timp, continuăm demersurile pentru o sală de sport polivalentă care să poată acoperi şi alte funcţiuni, aşa cum se-ntâmplă şi în alte oraşe din România, în special Cluj. Noi vom veni mai departe cu dezvoltarea acestui concept în crearea unei baze sportive locale care să cuprindă şi un viitor stadion, şi poate şi o arenă de tenis de câmp“, a mai spus primarul. Baza sportivă este prevăzută tot pentru Moara de Vânt, dar aceasta se afla doar la stadiul de idee, fără a exista un proiect concret. În schimb, în cazul Sălii Polivalente, în bugetul local pe anul în curs au fost alocaţi 500.000 lei pentru proiectarea obiectivului, dar licitaţia încă nu a fost lansată.  

Comentarii