Promisiuni pentru o şcoală şi un internat renovate la Vlădeni

miercuri, 07 septembrie 2016, 01:54
1 MIN
 Promisiuni pentru o şcoală şi un internat renovate la Vlădeni

Elevii din Vlădeni vor învăţa de anul viitor într-o şcoală nouă. Primăria comunei a găsit un constructor care să efectueze lucrările de reabilitare a clădirii şcolii cu clasele I-IV din satul Borşa, din cadrul liceului tehnologic Vlădeni.  

După o licitaţie la care au participat 5 firme, contractul a fost adjudecat de Ungureanu Trans SRL, contra sumei de 591.500 lei. Clădirea urmează să fie consolidată, urmărindu-se şi reabilitarea reţelelor şi instalaţiilor aferente. Şcoala a fost construită în urmă cu 50 de ani, funcţionând până în 2008, când au început lucrările de consolidare. Acestea au fost abandonate la scurt timp de la demarare. După oprirea lucrărilor, clădirea nu a fost protejată, degradându-se accelerat.

Proiectul de reabilitare a şcolii prevede subzidirea şi consolidarea fundaţiilor, ca şi rea­lizarea unei centuri de beton armat în partea superioară a pereţilor. Planşeul va fi realizat din lemn, ca şi şarpanta acoperişului, care va fi acoperit cu tablă tip ţiglă. Vor fi reamenajate cele patru săli de curs, cancelaria şi sala calculatoarelor.

Aceeaşi societate şi-a adjudecat şi lucrările de reabilitare a clădirii internat şi cantină şcolară din cadrul liceului tehnologic. Contractul va avea o valoare de 949.600 lei, faţă de o valoare estimată iniţial de 1,18 milioane de lei. O lucrare de o valoare comparabilă a fost încre­dinţată şi de primăria comunei Fântânele. SC Obitory Construct SRL va efectua lucrările contra unei sume de 1,15 mi­lioane de lei, faţă de o estimare iniţială de 1,28 milioane de lei.

Comentarii