Propunere în CL: Palat al congreselor, la Iaşi

miercuri, 01 martie 2017, 22:48
1 MIN
 Propunere în CL:  Palat al congreselor, la Iaşi

Iaşul ar putea trăi din organizarea de congrese şi întâlniri. Consilierul local Mihai Pintilei a cerut construirea la Iaşi a unui palat al congreselor.

 „Am putea să analizăm posibilitatea construirii unui edificiu pentru congrese şi manifestări de anvergură. Sunt oraşe în Europa, chiar mai mici decât Iaşul, care trăiesc din asta. Un singur congres de medicină poate reuni şi 2.000 de participanţi“, a declarat Pintilei. Acesta a apreciat că transformarea Iaşului într-un oraş dedicat organizării de întâlniri internaţionale ar permite amortizarea cu uşurinţă a costurilor ridicate de construirea palatului congreselor, date fiind cheltuielile făcute de vizitatori.

„Putem să luăm în calcul şi realizarea acestui edificiu, dar în funcţie de priorităţi. Să depăşim întâi momentul preluării cinematografelor şi amenajarea unei săli pentru Filarmonică şi Operă. Teatrul Naţional nu mai face faţă, ca spaţiu. Se ţin spectacole în fiecare zi, multe dintre ele cu casa închisă“, a spus primarul Mihai Chirica.

Comentarii