PS Percă, episcop auxiliar de Iaşi, împlineşte 16 ani de slujire în capitala Moldovei

miercuri, 09 decembrie 2015, 19:47
2 MIN
 PS Percă, episcop auxiliar de Iaşi, împlineşte 16 ani de slujire în capitala Moldovei

Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, va împlini în perioada următoare 16 ani de la consacrarea întru episcopat. Conform reprezentan­ţ­ilor Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, acesta şi-a ales ca moto pe durata slujirii sale „Rămâneţi înră­dăcinaţi şi întemeiaţi în iubire“, iar întreaga comunitate din Dieceza de Iaşi, alături de Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, i-au transmis urări de la mulţi ani.

„Fraţilor preaiubiţi, în timpul acestei celebrări euharistice, fratele nostru Aurel va fi sfinţit episcop, adică succesor al acelor apostoli pe care Isus i-a chemat să-l urmeze. Şi lui îi va fi adresată aceeaşi in­vitaţie, pentru ca să continue, ca şi ei, misiunea Învăţătorului divin. Să ne rugăm împreună pentru ca Duhul Sfânt să dăruiască celui ales pentru misiunea de episcop lumina şi pute­rea sa, iar nouă să ne dea harul unei inimi purificate“, au fost cuvintele rostite pe 8 decembrie 1999 la solemnitatea Neprihănitei Zămisliri din catedrala din Iaşi, când a început Liturghia de consacrare ca episcop a Mons.

Au­rel Percă. Pe 29 decembrie, în acelaşi an, a fost dată publicului numirea făcută de către Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea, care l-a desemnat pe mons Aurel Percă episcop auxiliar pentru Dieceza de Iaşi, primind titlul canonic de episcop titular de Mau­riana.

Comentarii