Punct dorit, punct ochit

luni, 25 aprilie 2016, 01:43
5 MIN

 

CFR Cluj – CSMS Iaşi 0-0, în etapa a VIII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Deşi au atins obiectivul propus, obţinerea unui punct în derbyul zonei a doua a clasamentului, oficialii CSMS erau nemulţumiţi la final, ocaziile avute făcându-i pe moldoveni să regrete că nu au învins

  

 
CFR: Marc – T. Lopes, Larie, Goian, Camora – Petrucci, Gomelt (’46 – Bud) – Jakolis (’63 – Nouvier), Juan Carlos Ruiz, Vitor Bruno (’71 – Nascimento) – Cristian. Lopez. Antrenor: Antonio Conceiçao.
CSMS: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu (’58 – Bădic) – Böle, Mitic, Creţu, Llullaku (’68 – Viveiros) – Cristea, Golubovic. Antrenor: N. Napoli.
Cartonaşe galbene: Petrucci (’66) – Llullaku (’43), Grahovac (‘90^2), Bădic (‘90^3).
Arbitri: Iulian Călin; Dragoş Iliescu, Gabriel Bârjac.
 
CSMS Iaşi şi-a atins obiectivul propus ieri, obţinerea unui punct la Cluj, pe terenul unei formaţii care, dacă nu era depunctată, ar fi jucat în play-off. Cu toate acestea, frustrarea era mare în tabăra oaspeţilor la finalul meciului, oaspeţii conisderând că ar fi meritat să-l câştige. Primul act a fost echilibrat până spre final, cu un plus de periculozitate a ieşenilor în faţa porţii. Astfel, dacă şuturile lui Petrucci (‘9) şi Gomelt (’37) au fost modeste, încercările lui Böle (‘4), Golubovic (’23 – “cap” de la 5 metri peste poartă, Marc fiind ieşit) şi Llullaku (’30) au creat emoţii, în special cea a sârbului. Aproape de pauză au apărut cele mai clare ocazii ale celor două echipe: Vitor Bruno (’41) l-a întins bine pe Grahovac, cu un şut de la 20 de metri, iar Thiago Lopes a fost la un pas de autogol în minutul 45^1, când a trimis balonul în bară, cu o lovitură de cap!
Consumul clujenilor din semifinala de Cupă câştigată joi s-a simţit şi mai mult după odihnă. În ciuda schimbărilor făcute de Toni Conceiçao, CFR nu a mai contat deloc în ofensivă, defensiva Iaşului rezistând fără probleme, pentru a patra oară consecutiv. Moldovenii au simţit că pot mai mult, forţând pe final victoria. Marc a parat însă şutul lui Viveiros de la 16 metri (’74), Böle, lansat perfect de Cristea peste două minute, a rămas singur, însă nu l-a învins pe portarul clujenilor, care a fost salvat apoi de… Golubovic (’86), care a intrat în ofsaid la un şut periculos trimis de Cristea. CSMS bifează astfel al treilea 0-0 consecutiv şi rămâne în cărţile Europa League.
 
 
 
Scandal monstru între Mihalache şi antrenor
^ Ovidiu Mihalache nu a evoluat ieri, în urma unui conflict pe care l-a avut cu Nicolo Napoli. Problemele au apărut imediat după meciul cu Timişoara, când fotbalistul ieşean s-a supărat că a fost rezervă, nimeni din conducere nediscutând cu el toată săptămâna. Vineri, după antrenamentul dinaintea plecării spre Cluj, Napoli i-a spus lui Mihalache să-l însoţească la conferinţa de presă. Deranjat de tonul folosit de antrenor, fotbalistul a răbufnit în vestiar, de faţă cu toţi colegii, folosind cuvinte tari la adresa italianului, care a replicat. Fundaşul crescut de Poli şi-a luat apoi geanta şi a plecat, spunând că nu face deplasarea în Ardeal. Mizând pe faptul că Mihalache se va linişti şi va veni la Cluj separat, oficialii ieşeni au spus că jucătorul nu a mers cu echipa din cauza unor probleme personale. Lucrurile nu s-au calmat însă, astfel că după ultimul antrenament dinaintea partidei, derulat la Cluj, preşedintele CSMS, Florin Prunea a ieşit la atac: “Mihalache a făcut un gest incalificabil. Va primi cea mai mare amendă din istoria clubului, 5 000 de euro. Nu-i vom face nici jocul, să-l lăsăm să plece liber. E pus pe lista de transferuri. Poate pleca pentru 500 000 de euro!”. Nici fotbalistul nu şi-a schimbat atitudinea, spunând că nu va mai lucra cu Napoli. Lucrurile nu s-au calmat nici aseară, când se pregătea excluderea jucătorului de la antrenamentele echipei, de pregătirea lui urmând să se ocupe un antrenor din cadrul clubului. Oficial, Prunea a anunţat că “o decizie în privinţa lui Mihalache voi lua miercuri, când ajung în Iaşi. Voi studia Regulamentul de Ordine Interioară şi vom lua o decizie”. Conform regulamentelor, o amendă nu poate fi mai mare decât 25% din salariul unui fotbalist. Mihalache este cel mai prost plătit dintre titularii Iaşului, el având o retribuţie lunară de 2 500 de euro. Fotbalistul este curtat de mai multe echipe din Liga I. ^ De absenţa lui Mihalache, pe care Napoli voia să-l titularizeze, a profitat Creţu. Fostul internaţional de tineret, care a împlinit 24 de ani chiar în ziua jocului, a intrat la mijloc, Ciucă, jucător pe care Napoli intenţiona să-l folosească închizător, rămânând stoper. ^ Fostul portar al Politehnicii, Traian Marc, a apărat bine poarta gazdelor. ^ Napoli a efectuat iarăşi doar două schimbări. Pe bancă au mai stat Caparco, Onduku, Piccioni, Saric şi Bosoi. ^ Ieşenii pot pierde prima poziţie în play-out, dacă CSU Craiova învinge astăzi la Voluntari.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Antonio Conceiçao: “Am întâlnit o echipă foarte bună, bine organizată. Nu ne mulţumeşte egalul, doream să învingem, însă e bine că nu am primit gol. Vom continua să ne luptăm pentru primul loc în acest play-off extrem de echilibrat”.
Nicolo Napoli: “Am făcut un meci bun, însă am ratat iarăşi foarte mult. În prima repriză am avut două ocazii, în a doua – trei. Un punct la CFR e bun. Totuşi, după aspectul jocului, pot spune că am pierdut două puncte. Despre Mihalache nu vreau să comentez eu, conducerea va lua o decizie”.
 
 

Comentarii