Puteţi merge liniştiţi la medicul de familie! S-a rezolvat problema biletelor de trimitere

sâmbătă, 05 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 Puteţi merge liniştiţi la medicul de familie! S-a rezolvat problema biletelor de trimitere

Mai multe zile la rând, medicii de familie nu puteau face trimiteri la spital sau la specialist, după schimbarea contractului-cadru u acesta prevede alt formular tip de trimitere, care însă nu ajunsese şi la medici

Problema biletelor de trimitere s-a rezolvat. Începând de ieri, de la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) medicii de familie îşi pot procura noi stocuri de formulare pentru îndrumarea pacienţilor către medicul specialist. „Biletele de trimitere au sosit, chiar azi am intrat în posesia lor. Până pe 31 august, până vor fi distribuite formularele noi, încă putem folosi modelul vechi“, a spus dr. Anca Deleanu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie, Iaşi.

În ultimele zile, medicii de familie din ţară şi din judeţ s-au confruntat cu lipsa biletelor de trimitere pentru investigaţii de specialitate. Astfel, pacienţii care nu reprezentau urgenţe majore nu puteau fi trimişi pentru investigaţii în ambulatoriu sau la laboratoarele de specialitate, pentru că doctorii de familie trebuiau să-şi păstreze ultimele bilete pentru cazuri extrem de grave. Însă reprezentanţii CJAS au anunţat Imprimeria Naţională, şi astfel situaţia a fost rezolvată. „Situaţia a fost semnalată şi am făcut o nouă comandă la Imprimeria Naţională. Problema a apărut pe fondul intrării în vigoare a noului contract-cadru de la începutul lunii iunie. De obicei, când se schimbă ceva, apare câte o problemă“, a spus ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS.
 

Comentarii