Putin a pus sub semnul întrebării responsabilitatea omului în schimbarea climatică

vineri, 31 martie 2017, 09:55
1 MIN
 Putin a pus sub semnul întrebării responsabilitatea omului în schimbarea climatică

Vladimir Putin a pus joi sub semnul întrebării responsabilitatea omului în schimbarea climatică, în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump promite să aibă o poziţie, “până la sfârşitul lui mai”, asupra acordului pentru climă de la Paris, pe care l-a criticat vehement în cursul campaniei prezidenţiale, relatează AFP.

„Încălzirea climatică a început în anii ‘30”, a declarat Putin la Forumul pentru regiunea Arctică ce are loc în oraşul rus Arhanghelsk.
 
„În perioada respectivă, nu este astfel de factori antropologici, precum emisiile (de gaze cu efect de seră – n.r.), dar încălzirea climatică începuse deja”, a spus el.
 
Potrivit preşedintelui rus, încălzirea climatică este “imposibil” de împiedicat, pentru că ar putea fi legată de “ciclurile globale ale Terrei”.
 
„Problema este adaptarea” la această situaţie, a apreciat Putin.
 
 Aceste declaraţii intervin în condiţiile în care Casa Albă a anunţat joi că Donald Trump îşi va anunţa până la sfârşitul lunii mai poziţia privind Acordul de la Paris pentru climă, semnat la sfârşitul lui 2015 de peste 190 de ţări, inclusiv de Statele Unite.
 
În campania electorală, Trump a promis că va retrage acest acord şi că nu va finanţa din banii contribuabililor americani programele ONU pentru combaterea schimbării climatice.

Comentarii