Rămân greu de răpus afară

marți, 12 aprilie 2016, 01:43
4 MIN
 Rămân greu de răpus afară

 

FC Botoşani – CSMS Iaşi 0-0, în etapa a VI-a a play-out-ului Ligii I de fotbal

 

 
Botoşani: Iliev – Patache, Plămadă, Ngadeu, Muşat – Vaşvari (’34 – Cassado), Cabrera, Cucu – Fülöp (’76 – Carralero), Hadnagy (’46 – Matulevicius), Ivanovici. Antrenor: Leo Grozavu.
Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Böle, Ciucă, Mitic, Llullaku – Cristea (’86 – Creţu), Golubovic (‘90^4 – Piccioni). Antrenor: Nicolo  Napoli.
Cartonaşe galbene: Ngadeu (‘35), Ivanovici (’51) – Mitic (’58), Voicu (’61), Frăsinescu (’87), Grahovac (‘90^4)
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova); Daniel Mitruţi (Craiova), Imre Bucsi (Sfîntu Gheorghe).
 
 
În ciuda prieteniilor existente între conducătorii celor două cluburi, duelurile Botoşani – Iaşi au ars puternic de fiecare dată în ultimii ani, fie că s-au jucat în Liga a II-a, fie în eşalonul de elită, orgoliile dând în clocot şi la meciuri fără importanţă. De aceea, nu a mirat pe nimeni că pistoalele au fost puse pe masă şi înaintea duelului de aseară, care a fost condimentat suplimentar de miza mare a punctelor existentă într-un play-out în care drumul dintre Europa şi divizia secundă este destul de scurt. Tonul a fost dat de oaspeţi, Ciucă (‘3) şi Golubovic (‘4) negăsind ţinta. Ieşenii şi-au reglat repede tirul, însă Iliev a parat încercările lui Frăsinescu (‘13), Llullaku (‘14) şi Böle (‘17), prima după un reflex de senzaţie. Gazdele s-au trezit după şutul lui Cristea din minutul 23, Grahovac având două intervenţii bune într-un singur minut (28) la şuturile lui Fülöp şi Vaşvari. Au fost ultimele şuturi ale unui act al cărui final l-a mai adus pe Ciucă (‘36) la o palmă de a concretiza o centrare excelentă a lui Cristea. Risipa de energie făcută în prima repriză pe un teren îngreunat de ploaie s-a simţit după odihnă. Actul secund a fost lipsit de ocazii clare de poartă. Botoşani a avut un singur şut cadrat prin Fülöp (‘62) iar Iaşul câteva contraatacuri, cel mai important derulându-se în minutul 78 când Cristea a finalizat greşit. S-a terminat astfel 0-0, un rezultat echitabil,  care duce Iaşul pe un loc de cupă europeană.
 
 
 Gazdele au aruncat cu bani în Napoli
^ Leo Grozavu a bifat primul meci oficial pe banca gazdelor după revenirea la Botoşani. Tehnicianul fusese demis în septembrie anul trecut, după ce echipa acumulase şapte puncte în zece etape şi înlocuit cu Cristian Pustai. Grozavu a lucrat apoi la Mediaş, fiind convins să revină în Moldova după ce botoşănenii l-au destituit pe Cristi Pustai, la finele meciului pierdut la Craiova în etapa a IV-a a play-out-ului. ^ Mulţi dintre protagoniştii de aseară au lucrat în tabere diferite în trecut. Grozavu a fost manager la CSMS, Pleşca (rezervă ieri), Florin Plămadă şi Vlad Bujor (neinclus în lotul de optsprezece ieri) au jucat la Iaşi, iar Alex Ţigănaşu la Botoşani, el fiind născut la Săveni. ^ Oaspeţii au fost încurajaţi de circa 100 de fani care au afişat o coregrafie în care au cerut renaşterea Politehnicii Iaşi. ^ Galeria gazdelor i-a înjurat des pe ieşeni. Un spectator a aruncat cu o monedă spre Nicolo Napoli, tehnicianul dându-i-o arbitrului de rezervă. ^ În formula de start a oaspeţilor Vasile Gheorghe fusese anunţat titular. Pe teren a intrat însă Frăsinescu, care a jucat stoper, Ciucă fiind urcat la mijloc. ^ Gazdele au solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 18, acuzând un henţ în careu comis de Ţigănaşu. Napoli a recunoscut la final greşeala jucătorului său în timp ce Grozavu a comentat astfel faza: “Eu nu am văzut, însă mi s-a spus că a fost penalty. Sunt sigur că greşeala arbitrului nu a fost cu intenţie.”
 
Declaraţiile tehnicienilor
 
Leo Grozavu (antrenor FC Botoşani): “După aspectul jocului, rezultatul este echitabil. Privind partea plină a paharului, am obţinut un punct împotriva unei echipe omogene ce a fost la un vârf de ac de play-off. Sunt destule probleme la echipă însă nu ar fi frumos să le spun. Vaşvari care nu a avut probleme niciodată a ieşit accidentat, la pauză alţi doi jucători au cerut schimbări. Vom face totul ca Botoşani să rămână în prima ligă.”
Nicolo Napoli (antrenor CSMS Iaşi): “Am obţinut un punct important. În prima repriză am avut câteva ocazii bune însă nu am marcat. În a doua ne-am retras şi am reuşit să nu luăm gol. Vasile Gheorghe nu a jucat pentru că a simţit dureri la încălzire.”
 
 Ultimul rezultat din play-off: Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureş 3-3 (2-1). Hora (’10), Antal (’38, ’50) / Voiculeţ (’19), Gorobsov (’65), Balaur (’80). 
 
 

 

Comentarii