N

Rapid aşteaptă bani degeaba de la Copos

N

miercuri, 21 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Rapid aşteaptă bani degeaba de la Copos

\N


Fostul preşedinte, Ioan Taban, demonstrează că Rapid nu s-a constituit parte civilă în dosarul transferurilor, deoarece la vremea acestor infracţiuni, gruparea din Giuleşti era gestionată de o altă societate

Fostul preşedinte al FC Rapid SA, Ion Taban, a precizat că societatea care administrează echipa nu se putea constitui parte civilă în Dosarul transferurilor şi nici nu poate solicita vreun prejudiciu, deoarece tranzacţiile privindu-i pe Cristian Dulca şi Florin Bratu au fost făcute de alte structuri. Taban a ţinut să facă aceste precizări, într-un comunicat, după ce pe site-ul oficial al clubului FC Rapid a apărut o postare, potrivit căreia respingerea dosarului de licenţiere de către Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere s-ar datora, între altele, faptului că, în aşa – numitul Dosar al Transferurilor, FC Rapid SA nu s-a constituit parte civilă, în cadrul procesului penal, împotriva fostului finanţator al clubului, domnul Gheorghe Copos. „Oficialii actuali ai clubului susţin că FC Rapid ar putea fi îndreptăţit să solicite şi să primească din partea domnului Copos sume de bani care ar reprezenta un prejudiciu cauzat de acesta clubului”, spune Taban, care adaugă că „Dosarul Transferurilor a vizat acordurile de transfer ale drepturilor federative ale jucătorilor Dulca Cristian şi Bratu Florin„, primul realizat în decembrie 1998, iar al doilea în septembrie 2003. „Societatea Fotbal Club Rapid SA a fost înfiinţată în martie 2006, prin aportul în natură şi în numerar al unor persoane fizice şi persoane juridice şi nu prin absorbţia sau comasarea altor entităţi juridice ce purtau în denumire sintagma «Rapid». Ca atare, societatea FC Rapid SA nu se putea constitui parte civilă întrucât cei doi fotbalişti mai sus amintiţi nu au fost niciodată jucători ai acestei societăţi. Transferurile lor au fost perfectate de alte structuri, în perioada 1998–2003, deci cu mult timp înainte de înfiinţarea societăţii Fotbal Club Rapid SA. Este evident că FC Rapid SA nu putea să înregistreze în patrimoniul său un prejudiciu înainte de înfiinţarea sa ca entitate juridică, motiv pentru care nici nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal”, a precizat fostul preşedinte al FC Rapid SA.
Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că instanţa care a dat verdictul în Dosarul Transferurilor a considerat că fostul acţionar majoritar George Copos a prejudiciat clubul cu 600.000, bani care ar trebui să-i revină actualei grupări.
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii