Răzbunare sau jaf? Filmul bătăii încasate de Lucian Apostol în propria curte

sâmbătă, 12 octombrie 2013, 01:50
5 MIN
 Răzbunare sau jaf? Filmul bătăii încasate de Lucian Apostol în propria curte

Lucian Apostol, preşedintele Consiliului de Administraţie al Kosarom, a fost atacat de doi indivizi mascaţi. Aveau un baston cu electroşocuri şi pistol cu bile. Prietena lui Lucian a reuşit să ridice cagula unui atacator. Ce piste au poliţiştii

Atac ca în filme cu bastoane cu electroşocuri şi pistoale asupra unuia dintre cei mai puternici afacerişti din Iaşi. Lucian Apostol, unul dintre cei care controlează imperiului Kosarom, a fost atacat în noaptea de joi spre vineri de doi indivizi cu cagule pe cap. Mascaţii au avut tupeul de a-l ataca pe afacerist chiar în casa lui din municipiul Paşcani. El a fost aşteptat acasă de cei doi indivizi; apoi, când a ieşit pentru un moment din casă, au tăbărât pe el. Atacatorii au luat-o la fugă în momentul în care iubita afaceristului a avut curajul să se năpustească asupra unuia dintre ei şi i-a smuls cagula. Celălalt a tras mai multe focuri în aer cu un pistol cu bile, pentru a-i intimida. Indivizii erau căutaţi aseară de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC), dar şi de procurori. A fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, iar autorităţile au făcut un “desant” pentru a-i găsi pe cei doi mascaţi.

 
Şirul evenimentelor a fost stabilit de poliţişti pe baza declaraţiilor date de Lucian Apostol, imediat după atac, şi s-au conturat două ipoteze. Una ar fi că la mijloc este un act de răzbunare, iar cealaltă variantă ar fi jaful. Poliţiştii bănuiesc că indivizii l-au aşteptat pe Apostol să ajungă acasă stând ascunşi, apoi după ce acesta a intrat în casă împreună cu iubita lui, au sărit gardul în curtea casei şi au pândit momentul când acesta a ieşit. Imediat după ce Apostol şi iubita lui au ajuns acasă în jurul orei 23, au cărat sacoşele cu cumpărături din autoturismul Audi în casă, el a ieşit din casă pentru a duce mâncare la câini. Când a ieşit din holul imobilului, acesta a fost lovit în cap cu un baston de cauciuc, şi împins înapoi în hol. Aici ar fi fost atins cu un baston cu electroşocuri, după care cei doi indivizi au scos un pistol cu bile. În acel moment, prietena afaceristului a sărit pe individul care avea bastonul de cauciuc şi i-a smuls cagula de pe cap, încasând un pumn în abdomen. Indivizii s-au speriat şi au tras focuri în aer, apoi au fugit, pentru a nu fi recunoscuţi. Victimele au sunat la 112, apoi au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Cei doi au fost externaţi după câteva ore. Lucian Apostol s-a ales cu capul spart, iar tânăra, cu dureri în abdomen. Cei doi l-ar fi recunoscut pe unul dintre hoţi ca fiind un fost angajat al Grupului Kosarom, un tânăr de 22 de ani, dar acesta a furnizat anchetatorilor un alibi confirmat de prietena lui.
 

Fratele Teodor: “Să lăsăm poliţia să-şi facă treaba”

 
Omul de afaceri nu a voit ieri să comenteze agresiunea, iar în afară de declaraţiile date poliţiştilor, nu a dorit să stea de vorbă decât cu familia. “Se odihneşte deoarece a avut o noapte albă. I-a ajuns şocul prin care a trecut. Nu vrea să vorbească deocamdată. Să lăsăm poliţia să-şi facă treaba”, a spus Teodor Apostol, ieri la amiază, după ce a stat minute bune în faţa casei fratelui său, care nu răspundea la telefonul mobil. Neculai Apostol, patronul grupului de firme Kosarom, a fost la fel de reticent în declaraţii. “Sunt acum cu mai mulţi oameni de afaceri la o întâlnire şi nu pot vorbi despre ceea ce s-a întâmplat. Îmi pare rău”, a spus Neculai Apostol. Pentru că poliţiştii din Paşcani nu aveau un cerc de suspecţi încă la orele amiezii, cazul a fost preluat de anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, care a alcătuit o echipă de investigatori şi au “periat” vecinătăţile casei afaceristului, bătând la fiecare poartă în căutare de informaţii. Vecinii au spus că au auzit focuri de armă şi zarvă, dar nu au văzut nimic. “Soţul meu a auzit câteva focuri de armă şi gălăgie când a dat să iasă din casă pentru a dezlega câinele. Dar nu a văzut nimic”, a spus o femeie poliţiştilor. La fel, o femeie care are locuinţa situată chiar lângă cea a victimei a spus că nu a auzit nimic. “Aveam televizorul dat la volum mare şi nu am auzit nimic. Nici camere de luat vederi nu am în curte”, a spus ea. Procurorii fac cercetări în acest caz pentru tentativă de omor. "Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunal a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor. Momentan, autorii sunt necunoscuţi", a spus Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal.
 

Cine este Lucian Apostol


Lucian Apostol (35 de ani) apărea la finele anului trecut în revista Capital ca fiind unul dintre cei mai bogaţi tineri din România, cu o avere estimată la aproximativ 80 de milioane de euro. Acesta îndeplineşte calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Grupului de Firme Kosarom. Grupul de firme este controlat de tatăl său, Neculai Apostol, care este director de dezvoltare şi strategie. Kosarom a avut o cifră de afaceri de 83 de milioane de lei anul trecut. În ultimii ani, familia Apostol a investit multe milioane de euro în ferme şi abatoare situate în Iaşi, Paşcani, Roman şi Târgu Frumos, o mare parte din bani din fonduri europene. Carnea şi produsele de carne sunt distribuite prin 100 de magazine proprii, dar şi la export, în ţări precum Marea Britanie, Rusia, Spania şi Malta. Neculai Apostol, fondatorul Kosarom, a îndeplinit funcţia de prefect al Iaşului în 2002, pentru o perioadă de zece luni.
 

 

 

Comentarii