Reeditarea unei finale de vis: Alin Moldoveanu vs. Campriani

vineri, 31 mai 2013, 16:30
3 MIN
 Reeditarea unei finale de vis: Alin Moldoveanu vs. Campriani

Campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani se vor întrece vinerea viitoare în Sala Polivalentă din Iaşi într-o gală de tir sportiv

Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui vinerea viitoare, începând cu ora 17:00, o importantă gală de tir sportiv. Sub titulatura “Duelul campionilor”, evenimentul constă într-un concurs între campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani. Artizanul organizării competiţiei, preşedintele CS Omega Tehnoton, Maricel Popa, club la care e legitimat Moldoveanu, a dat câteva detalii, într-o conferinţă de presă organizată ieri. “Va fi un eveniment sportiv de înaltă ţinută. Cu multe eforturi, am reuşit să-i aducem la Iaşi pe campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani, în ceea ce va fi o reeditare a finalei câştigate la Jocurile Olimpice de la Londra de Alin. Vom aduce ţinte de nivel european, spectatorii vor avea condiţii optime de urmărire a concursului, organizarea va fi de top, pe măsura concurenţilor. Pe lângă Alin, care mi-a promis că va fi mereu alături de mine, e o mare reuşită că îl aduc la Iaşi pe Campriani, care este foarte selectiv în ceea ce priveşte participarea la concursuri. Foarte probabil, venirea italianului la Iaşi va atrage şi alte nume importante în oraşul nostru, la competiţiile pe care le vom organiza în viitor” a spus Popa, care a avut şi un “of”: “În urmă cu un an, când Alin a luat aurul olimpic, eram asaltat de oameni care spuneau cât de mult ne vor ajuta în viitor, după ce rezultatul de la Londra l-am obţinut cu mari sacrificii. Acum, deşi e un eveniment despre care vorbeşte toată lumea tirului din întreaga lume, cu excepţia Primăriei, a Direcţiei Judeţene de Sport şi a unui hotel, nimeni nu ne-a întins o mână de ajutor. Mai mult, de la Consiliul Judeţean ni s-a cerut statutul clubului!”.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Ciprian Paraschiv, căruia Popa i-a mulţumit pentru sprijin, a etichetat concursul de vineri drept “evenimentul sportiv al anului la Iaşi”. “Împreună cu domnul ministru Popa, încercăm de mult timp să organizăm un astfel de eveniment. Sunt foarte bucuros că, până la urmă, reuşim acest lucru. Alin Moldoveanu, care a obţinut cel mai important rezultat sportiv din istoria Iaşului, trebuie să fie cinstit de ieşeni, pe care-i aşteptăm în număr cât mai mare la Sală. Ţinând cont şi de valoarea adversarului lui Alin, Niccolo Campriani, pot să afirm că va fi o competiţie de excepţie” a spus fostul fotbalist.
 
Popa şi Paraschiv au mai precizat că duelul dintre cei doi, de pe 7 iunie, va începe la ora 17, va dura circa o oră şi va fi precedat de o fază a Campionatului Naţional de tir sportiv. Intrarea la “Duelul campionilor” va fi liberă.
 
In imagine, secretarul de stat la Ministerul Industriilor, Maricel Popa (dreapta) şi directorul DSTJ Iaşi, Ciprian Paraschiv.

 

Comentarii