Remaniere de toamnă la CSMS: cine vine, cine pleacă?

marți, 09 septembrie 2014, 01:43
2 MIN

Echipa ieşeană era aseară la un pas de a legitima cinci jucători: Dima, Coşereanu, Melinte, Onduku şi Akinsola. Tot ieri s-au negociat despărţirile de Mitic, Vişa, Vladu şi Pălimaru, Bosoi fiind şi el în vizor

 

 

 CSMS Iaşi nu are linişte după primele şase etape ale Ligii I de fotbal. Startul modest de sezon precum şi preferinţele antrenorului Ionuţ Chirilă, diferite de cele ale tehnicianului cu care s-a început campionatul, Marius Lăcătuş, i-au făcut pe conducătorii clubului ieşean să modifice serios componenţa lotului ieri, în ultima zi a campaniei de transferări. Astfel, după mutaţiile intense din iarnă şi din vară, toamna a adus o nouă remaniere consistentă. La ora închiderii ediţiei, nu mai puţin de cinci jucători erau la un pas de a fi legitimaţi de gruparea din Copou, în paralel fiind duse negocieri pentru despărţirea de tot atâţia fotbalişti. La capitolul “sosiri” figurează jucătorii despre care “Ziarul de Iaşi” v-a informat că sunt foarte aproape de a evolua la CSMS: cei trei care s-au pregătit deja sub comanda lui Chirilă săptămâna trecută, fundaşii Valentin Dima şi Cristian Melinte şi mijlocaşul Valentin Coşereanu precum şi cei doi nigerieni cu care s-a negociat prin telefon, fax si e-mail, atacanţii Richard Gomo Onduku şi Kabira Akinsola Olarewaju. Dacă despre cărţile de vizită ale primilor patru, care au evoluat sezonul trecut la Concordia Chiajna, v-am informat, Akinsola este un fost internaţional de tineret nigerian trecut prin Tunisia, la Etoile Sportive, care a ajuns în Spania în 2009, la Salamanca, în liga a doua. Fotbalistul a schimbat apoi mai multe echipe, el evoluând în eşalonul trei spaniol, la Zamora, Granada, Cadiz, Cartagena şi în prima ligă cipriotă, la Doxa. În sezonul trecut, Akinsola a bifat 29 de prezenţe în tricoul lui L’Hospitalet, echipă care a ratat la mustaţă promovarea în liga secundă a Spaniei, pentru care a marcat de patru ori. “Dacă nu apare nimic neprevăzut, Coşereanu, Melinte, Dima, Onduku şi Akinsola vor fi jucătorii noştri începând de marţi, jucătorii din Nigeria urmând a sosi în Iaşi zilele următoare” a declarat preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea.

Sosirile celor cinci, coroborată cu aceea a lui Alexandru Ţigănaşu, al cărui transfer se oficializase săptămâna trecută, a generat şi demararea unor tratative pentru despărţirea de unii jucători, lotul fiind foarte numeros din punct de vedere numeric. Până la ora închiderii ediţiei, şefii CSMS discutaseră întreruperea colaborării cu Milan Mitic, Bogdan Vişa, Iulian Vladu şi Clement Pălimaru, în calcule fiind luată şi despărţirea de Gabriel Bosoi.

 

Comentarii