Rezultate în grafic, joc încă în suferinţă

luni, 31 iulie 2017, 01:43
4 MIN
 Rezultate în grafic, joc încă în suferinţă

 

CSM Poli are patru puncte după primele trei runde. Ieşenii sunt conştienţi că sunt restanţi la capitolul calitate a jocului
 
 
CSM Politehnica Iaşi a reuşit să atingă obiectivul stabilit pentru primele runde, obţinerea a patru puncte, după victoria obţinută vineri, la Chiajna. După cum au recunoscut public antrenorul oaspeţilor Flavius Stoican şi MVP-ul partidei, Cosmin Frăsinescu, jocul nu a avut o calitate prea bună, ambele formaţii confirmând că prestaţiile modeste din primele două runde nu au fost întâmplătoare.
Concordia a fost lipsită de prospeţime, luciditate şi forţă, iar Iaşul, care a avut o viteză în plus, a excelat doar la capitolul dăruire, lipsa de coeziune a oaspeţilor, firească dacă ţinem cont de schimbările masive de efectiv din această vară, fiind completată de mai multe execuţii ori poziţionări greşite ale jucătorilor. CSM s-a impus şi cu şansă, ieşenii, care, la fel ca în prima deplasare, de la Craiova, nu au tras pe poartă 90 de minute (!), beneficiind de un autogol şi de un gol anulat discutabil Concordiei, în minutul 59. De altfel, şi statistica a fost de partea gazdelor, care s-au impus la şuturi (8-6), încercări cadrate (4-1, cea a oaspeţilor fiind semnată de autorul autogolului, Feussi), la posesie şi cornere scorul fiind egal.
Explicaţia lipsei de incisivitate ofensivă este legată, în primul rând, de randamentul scăzut a tripletei din spatele lui Cristea. Jucătorii care au acţionat în acea zonă, Platini, Pedro şi Kizito, care au şi tendinţa de a juca numai între ei, nu sunt capabili să-l pună în valoare pe căpitanul echipei, care a trebuit să muncească mult, să coboare, pentru a lega jocul de atac şi pentru ca Iaşul să aibă posesia. Astfel, Cristea, dezavantajat oricum de postura că este unicul vârf al echipei, lipsit de sprijinul unui atacant de careu, a excelat doar la capitolul tactic, muncind mult în folosul echipei, apariţiile sale la finalizare consemnându-se abia pe final, când gazdele s-au descoperit total.
În ceea ce priveşte siguranţa defensivă a moldovenilor, aceasta nu poate fi pusă doar pe seama jocului haotic al gazdelor, care au avut o linie mediană foarte slabă. Qaka pare până acum cea mai utilă achiziţie, norvegianul (care, din păcate, a suferit o comoţie, situaţia lui urmând a fi monitorizată şi în această săptămână) închizând bine, împreună cu Marius Chelaru, culoarele din faţa unei defensive în care Frăsinescu a fost cu un cap deasupra tuturor, compensând şi stângăciile lui Cioinac. Iar cum pe benzi Grădinaru şi Răducanu nu au ştiut să speculeze erorile lui Tiago şi Sin, Kelava a fost liniştit, nefiind pus serios la încercare. Cum nici schimbările ofensive făcute de antrenorul gazdelor, Vasile Miriuţă, nu au adus nimic nou, Iaşul a câştigat trei puncte extrem de importante.
Astfel, în ciuda problemelor existente în joc, succesul obţinut la Chiajna capătă o valoare ridicată, mai ales că urmează o serie de trei meciuri cu adversari puternici,CFR, FCSB şi Dinamo. În această perioadă, Iaşul are posibilitatea să demonstreze de ce a anunţat în vară că atacă play-off-ul şi să contrazică vocile care pun echipa în aceeaşi oală cu alte formaţii considerate drept certitudini ale play-out-ului, cum sunt nou-promovatele Sepsi şi Juventus, sau Gaz Metan Mediaş (măcinată de probleme financiar), ori Concordia, mereu tensionată. 
 
CSM catalog
 
Kelava (5,5) – nu a fost întrebuinţat serios, a avut câteva ieşiri ezitante.
Tiago (6) – util în ofensivă, are meritul de a fi centrat la faza autogolului; s-a repliat greu în câteva rânduri, a gestionat greşit câteva faze defensive.
Frăsinescu (7) – a dominat cu autoritate zona în care a acţionat.
Cioinac (5,5) – unele execuţii stângace.
Sin (5,5) – lipsit de ordine.
Qaka (6) – harnic.
Chelaru (5,5) – nu a excelat, nu a greşit.
Platini (5) – multe încercări, puţine reuşite.
Pedro (5) – efort, fără realizări.
Kizito (4,5) – absent.
Cristea (6) – joc tactic foarte bun: lipsit de mingi utile, a coborât des şi a legat jocul; urmărit de ghinion la finalizare, cele două execuţii din final neatingând ţinta.
Spătaru (5,5) – a adus un plus faţă de Kizito.
Moisi a intrat în minutul 80, Bădic – în minutul 89.
 
 
Se caută portari
Antrenorul de portari Benone Dohot va coordona o acţiune de selecţie la Centrul de Copii şi Juniori al CSM Politehnica. Dohot caută copii născuţi între 2000 şi 2008 care vor să devină portari. Selecţia are loc în fiecare zi, pe perioada vacanţei şcolare, de luni până joi, între orele 8:30 şi 10:30, pe terenul Copou II.

    

Comentarii