Aportul mare de sare poate creşte tensiunea şi produce probleme cardiace. O nouă cercetare însă susţine că consumul redus de sare poate avea efecte la fel de dăunătoare, susţine Medical News Today.
Studiul publicat în publicaţia The Lancet susţine că un aport scăzut de sare sau sodiu poate creşte riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în comparaţie cu un aport mediu de sare, notează Gandul.info.
Echipa a analizat datele a aproximativ 130.000 de persoane din 49 de ţări, verificând în ce măsură aportul de sodiu are legătură cu bolile de inimă în rândul celor cu şi fără probleme de tensiune arterială crescută.Studiul publicat în publicaţia The Lancet susţine că un aport scăzut de sare sau sodiu poate creşte riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în comparaţie cu un aport mediu de sare, notează MNT.
Echipa a analizat datele a aproximativ 130.000 de persoane din 49 de ţări, verificând în ce măsură aportul de sodiu are legătură cu bolile de inimă în rândul celor cu şi fără probleme de tensiune arterială crescută.