RMN-ul de la Spitalul de Copii nu este folositor, încă, micilor pacienţi

joi, 11 mai 2017, 01:57
2 MIN
 RMN-ul de la Spitalul de Copii nu este folositor, încă, micilor pacienţi

Aparatul de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ nu a fost dat în folosinţă pentru pacienţii spitalului, deşi finalizarea proiectului prin care a fost achiziţionat a fost marcată încă de acum două săptămâni. Momentan se fac investigaţiile de testare a aparatului, dar şi instruiri ale personalului care va lucra cu el.

Astăzi, firma care a instalat aparatul va veni să facă primele investigaţii de probă, urmând mai apoi perioada de training pentru personalul medical.

„Până acum s-a făcut doar instruirea personalului care este diferită de trainingurile propriu-zise pentru personal. Acestea se vor face în trei reprize de câte cinci zile, se face un set de testări, se formulează anumite observaţii cu privire la ce reglaje trebuie făcute, urmând ca apoi să terminăm şi culoarul pentru a putea primi pacienţi“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.

De asemenea, în această perioadă, unitatea medicală a mai scos la concurs şi un post de medic specialist în radiologie şi imagistică medicală, cu atestat de studii complementare în CT, la Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală pentru a putea suplimenta numărul angajaţilor, concursul fiind deja în desfăşurare.

Spitalul a fost dotat în luna aprilie cu un aparat RMN prin proiectul „Îmbunătăţirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice în România, prin achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări de specialitate“, aprobat în cadrul programului Ro19 „Iniţiative în sănătatea publică“.

Valoarea totală a proiectului la nivel naţional a fost de aproximativ 5 milioane de euro, la care cofinanţarea în cuantum de 15% a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii, iar restul de 85% a fost asigurat prin Granturi Norvegiene 2009-2014.

Comentarii