Romanul care strabate Dunarea inot a ajuns la Galati. Mai are 150 km de parcurs

luni, 11 septembrie 2017, 20:21
1 MIN
 Romanul care strabate Dunarea inot a ajuns la Galati. Mai are 150 km de parcurs

Avram Iancu, romanul care si-a propus sa strabata Dunarea inot fara costum neopren, a ajuns, luni, la Galati, iar de aici pana la finalul cursei mai are de parcurs 150 de kilometri.

Barbatul inoata de 84 de zilesi mai are de parcurs pana la final 150 de kilometri.

La Galati, Avram Iancu a fost intampinat de zeci de oameni care au declarat ca-i urmaresc cursa pe Internet. Galatenii au facut poze cu temerarul inotator si au obtinut autografe.

"Ma simt aici, in aceasta zona, ca acasa. Iubesc deopotriva toate zonele tarii, toate orasele, dar aici a fost extraordinar pentru ca a fost o cascada de orase dunarene. Ma refer la Braila, Galati, urmeaza Tulcea, unde ma simt absolut fantastic", a declarat Avram Iancu, inainte de plecarea in ultima parte a cursei.

In total, barbatul, originar din Petrosani, incearca sa parcurga 2.860 de kilometri, din Germania pana in Romania, la Marea Neagra, fara sa poarte costum de neopren. Daca va reusi, va deveni primul om care inoata toata Dunarea doar in slip si cu casca in cap.

Inaintea sa sunt doi inotatori din Slovenia si Canada care au parcurs distanta fiind imbracati in costum de neopren si avand labe de inot.

Avram Iancu a inceput sa inoate pe 20 iunie si spera sa ajunga la Sulina pe 15 septembrie.

ziare.com

Comentarii