S-a terminat procesul procurorului Moisescu

miercuri, 29 octombrie 2014, 02:57
2 MIN
 S-a terminat procesul procurorului Moisescu

Curtea Supremă a judecat ultimul termen din dosarul în care fostul magistrat de la DIICOT a fost condamnat la doi ani de închisoare în primă instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie a României a finalizat procesul în care fostul procuror Radu Moisescu este acuzat de fapte de corupţie. Judecătorii au anunţat că se vor pronunţa în acest caz pe 12 noiembrie, până atunci părţile putând depune concluzii scrise la dosar.

Radu Moisescu a fost condam­nat în urmă cu un an la doi ani de închisoare cu suspendare. De remarcat că unul dintre judecătorii Curţii Supreme a avut atunci opinie separată în timpul votului, optând pentru achitare. În acelaşi dosar, judecătorii l-au mai condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi pe avocatul Ale­xandru Tudor Bernic, acuzat de aceeaşi infracţiune.

Un alt avocat, Constantin Năstase, a fost şi el condamnat, pentru complicitate, la aceeaşi pedeapsă. Cel de-al pa­tru­lea inculpat, Alin-Eugen Cur­că, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, a primit de asemenea doi ani de închisoare cu suspendare. Cei patru condamnaţi, alături de omul de afaceri suce­vean Gheorghe Catargiu, au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie încă din 2011, dosarul fiind însă plimbat pe la mai multe instanţe până a începe judecata.

Potrivit rechizitoriului, pe 10 februarie 2010, Radu Moi­sescu şi Alexandru Bernic ar fi primit 1.000 de euro de la Gheor­ghe Catargiu după ce i-ar fi promis acestuia că i se va ridica măsura indisponibilizării unui BMW aflat sub sechestru într-un dosar de tra­fic de ţigări al DIICOT Iaşi. Ac­tivitatea ar fi fost sprijinită de Năstase şi Curcă. În timpul ju­decăţii, Gheorghe Catargiu a decedat, procesul penal împotriva sa încetând.

 

Comentarii