Sănătate la neamuri şi apă la partid!

joi, 31 iulie 2014, 20:52
3 MIN
 Sănătate la neamuri şi apă la partid!

* Se termină altă săptămână, pentru unii mumă, iar pentru alţii, puhoaie cu spumă. Fiind caz de inundaţii, am auzit din nou, ca la fiecare altă tură de inundaţii, că oamenii au rămas fără agoniseala de-o viaţă – plus că am văzut din nou mii de imagini cu apă. E şi logic ca, în asemenea cazuri, să se arate apă şi e la fel de logic să se refolosească imaginile de la inundaţiile anterioare: este criză, nu-s bani şi nimeni nu-şi dă seama că dulăul ud şi răpănos care latră pe acoperişul unui coteţ e Azor al lui moş Tăgârţă Gică din Ialomiţa, nu Grivei al babei Vâjdoacă Ortansa, din Oltenia. Mai ieftin, cum spuneam, şi nici nu mai există riscul să ia puhoiul vreun reporter şi să-l târâie, cu cameramanul tras de firul microfonului după el!

* E nouă tură de inundaţii, după cum spuneam, dar Ponta nu s-a mai plimbat în barcă gonflabilă cu tracţiune 4×4 jandarmi. L-am văzut vorbind şi promiţând sinistraţilor, viitorii alegători din toamnă; la câtă apă era în jur, sperăm că nu le-o fi promis marea cu sarea. L-am auzit însă pe ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, aflat în partea udă a ţării, la Craiova, la Consiliul Naţional al PSD, zicând "Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment şi eu cred că va aduce noroc şi premierului şi PSD". Ne alăturăm opiniei sale: apa asta să aducă premierului Ponta şi PSD acelaşi noroc pe care l-a adus românilor sinistraţi!

* Am aflat că actorul Jackie Chan, cunoscut din filmele sale cu super şi hiperacţiune în special sub numele de Cichicean, va veni în România, pe 11 septembrie, să participe la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc. Habar n-avem dacă sunt filme chiar chinezeşti sau filme de Hollywood fabricate în China, să iasă mai ieftin, dar îl sfătuim să aibă grijă, că a mai fost şi Van Damme pe la noi şi a luat bătaie într-un club din Bucureşti! Despre Chuck Norris ştim că poate veni oricând în România, doar cu puterea minţii, şi că, mai mult ca sigur, el l-a invitat pe Jackie Chan aici…

* De la "Focus", pe Prima, am aflat că la Buzău e nebunie generală, pornită de la un zvon, cum că umblă prin oraş nişte necunoscuţi care fură copiii şi le iau organele, pentru transplanturi. Nu s-au semnalat dispariţii, nu s-au găsit cadavre, iar poliţia zice că nu-i nimic adevărat, dar nebunia rămâne. Păi, e normal să nu rămână urme: cei care răpesc copiii sunt extratereştri Qwarx invizibili, iar poliţiştii au fost transformaţi cu toţii în cyborgi humanoizi, care ascultă doar comenzile alienului aflat în nava-mamă, ascunsă pe lângă Buzău, pe la Cochirleanca sau chiar Săpoca, unde există Spital de Psihiatrie! Să avem cu toţii un sfârşit de săptămână cum ni-l dorim!

 

Comentarii