Scriitorul Gabriel Bota va parcurge zece ţări cu bicicleta şi va citi tot atâtea cărţi în călătorie

vineri, 30 iunie 2017, 22:43
1 MIN
 Scriitorul Gabriel Bota va parcurge zece ţări cu bicicleta şi va citi tot atâtea cărţi în călătorie

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) propune un proiect inedit, ‘READ & RIDE’, în cadrul căruia scriitorul Gabriel Bota urmează să parcurgă pe bicicletă 5.000 de kilometri, prin zece ţări europene, iar pe parcursul călătoriei va citi zece cărţi, au informat vineri organizatorii evenimentului.‘Gabriel Bota, scriitor şi director artistic al FICT, va pleca într-o călătorie de 5.000 de kilometri cu bicicleta şi va traversa 10 ţări: Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franţa şi Spania., conform Agerpres

 Călătoria-contratimp se va desfăşura în 60 de zile, iar, pe parcursul ei, Gabriel Bota va citi 10 cărţi. De asemenea, va vizita scriitori celebri la ei ‘acasă", cum ar fi Bohumil Hrabal în Praga, Thomas Mann în Lübeck, Maeterlinck în Gent, Flaubert în Rouen, Rimbaud în Charleville-Mézieres, Jules Verne în Nantes’, se arată într-un comunicat transmis de directorul FICT, Vasile George Dâncu. ‘READ & RIDE’ este un proiect ce se desfăşoară sub egida Festivalului Internaţional de Carte Transilvania şi este susţinut de Rondocarton, I Love Cluj şi Puremotion, scrie Agerpres.

‘Cititul şi sportul sunt două lucruri esenţiale pentru minte şi corp. O carte pe săptămână face corpului la fel de bine ca cele 30 de minute de mişcare pe zi. Aceasta este esenţa READ & RIDE! Este un proiect serios pe care sper să am puterea să-l pot Ťpedalať şi să vi-l pot povesti la cea de-a V-a ediţie a FICT din toamnă", a spus Gabriel Bota, citat în comunicat. Cei care doresc să susţină proiectul pot să facă donaţii în contul RO75BTRLRONCRT00N2244203, deschis la Banca Transilvania. A V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. 

SURSA: Agerpres

Comentarii