SCRISOARE DESCHISĂ împotriva excluderii lui Radu Aldulescu, autor a 12 romane de mare succes, din Uniunea Scriitorilor

joi, 12 ianuarie 2017, 20:13
3 MIN
 SCRISOARE DESCHISĂ împotriva excluderii lui Radu Aldulescu, autor a 12 romane de mare succes, din Uniunea Scriitorilor

Radu Aldulescu a fost exclus miercuri din Uniunea Scriitorilor din Romania, dupa ce mai multi scriitori au participat sambata trecuta la o "Adunare generala a U.S.R." declarata nevalida de conducerea Uniunii, in frunte cu Nicolae Manolescu si Varujan Vosganian. 

În urma acestei decizii, scriitorii Dan Lungu și Radu Vancu au dat publicității o Scrisoare deschisă în care contestă excluderea lui Radu Aldulescu, scrisoare pe care vă invităm să o citiți în rândurile de mai jos: 

”Am aflat de pe situl internet al Uniunii Scriitorilor din România  că miercuri, 11 ianuarie 2017, s-a reunit în ședință extraordinară Consiliul Uniunii pentru a analiza raportul prezentat de Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere, întrunită în temeiul art. 3 din Regulamentul C.M.S.E. 

  Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a votat în unanimitate excluderea din U.S.R. a următorilor 6 membri (pentru încălcarea art. 16 și următoarele din cap. 5 din Statutul U.S.R.): Catia Maxim, Mugur Grosu, Radu Aldulescu, Dinu Adam, Ioan Vieru, Adrian Lustig. 

 Este regretabil și revoltător când niște creatori monitorizează, suspendă și exclud alți creatori din singura Uniune de creație de profil din România. 

  Printre cei excluși se află și scriitorul Radu Aldulescu, autor a 12 romane de mare succes, laureat al celor mai importante premii pentru literatură din România, tradus și citit în limbi de circulație internațională. 

 Indiferent cât de incomod ar putea fi un scriitor precum Radu Aldulescu ca persoană,  Uniunea Scriitorilor ar trebui să fie cel dintâi garant al respectării libertății de expresie, condiție esențială a oricărui act de creație. 

  Solicităm Conducerii Uniunii Scriitorilor din România  revocarea acestor excluderi abuzive, precum și  demisia în bloc  a  membrilor acestui Consiliu care, spre dezonoarea lui, a votat  "în unanimitate".   

 Dan Lungu 

 Radu Vancu 

Miercuri, 11 ianuarie 2017, s-a reunit in sedinta extraordinara Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania. Necesitatea reunirii Consiliului Uniunii Scriitorilor din Romania in sedinta extraordinara a fost data de convocarea unei pretinse intruniri a ‘Adunarii Generale a U.S.R.’ din data de 07.01.2017 (la care au participat 16 membri si nemembri ai U.S.R.), prin care s-ar fi luat hotarari cu privire la organizarea si functionarea Uniunii Scriitorilor din Romania.

Consiliul U.S.R. a votat, in unanimitate, invalidarea pretinsei ‘Adunari Generale’ desfasurate nestatutar in data de 07.01.2017, precum si invalidarea, printr-o Decizie, a tuturor pretinselor hotarari adoptate in cadrul ‘Adunarii Generale’ nestatutare din 07.01.2017. In urma raportului prezentat de Comisia de Monitorizare, Suspendare si Excludere, intrunita in temeiul art. 3 din Regulamentul C.M.S.E., Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania a votat in unanimitate excluderea din U.S.R. a urmatorilor 6 membri (pentru incalcarea art. 16 si urmatoarele din cap. 5 din Statutul U.S.R.): Catia Maxim, Mugur Grosu, Radu Aldulescu, Dinu Adam, Ioan Vieru, Adrian Lustig", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul USR.

Radu Aldulescu a scris scenariul filmului "Terminus Paradis", regizat de Lucian Pintilie (Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Venetia) si este autorul, printre altele, al romanului "Amantul colivaresei". 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii