Se încheie tabloul Cupei Mondiale

joi, 09 noiembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Se încheie tabloul Cupei Mondiale

De astăzi, au loc ultimele partide decisive pentru calificarea la competiţia din Rusia. Meciurile de baraj ale zone europene pot fi urmărite pe canalele Digi

Până în acest moment, se cunosc 23 dintre cele 32 echipe care vor lua startul la Cupa Mondială din Rusia. Dintre acestea, zece sunt din Europa, incluzând şi ţara organizatoare, alături de Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franţa şi Portugalia). Brazilia, Uruguay, Argentina şi Columbia s-au calificat din zona CONMEBOL, Mexic, Costa Rica şi Panama, din zona CONCACAF, Iran, Japonia, Coreea de Sud şi Arabia Saudită vor reprezenta Asia, iar din Africa se cunosc două echipe care şi-au câştigat grupele cu o rundă înainte de final, Nigeria şi Egipt.

 

În acest final de săptămână vor fi lămurite şi ultimele nouă necunoscute. Cele mai aşteptate partide sunt cele tur-retur din zona europeană. Astăzi, se joacă meciurile Croaţia – Grecia şi Irlanda de Nord – Elveţia, mâine are loc duelul Suedia – Italia, iar sâmbătă, Danemarca – Irlanda, urmând ca în următoarele trei zile să aibă loc partidele în oglindă, în aceeaşi ordine. Toate meciurile încep la ora 21:45 şi vor fi transmise pe canalele Digi. Trei meciuri vor fi decise în grupele africane. Cea mai încurcată pare a fi grupa D, în care se joacă mâine o restanţă, Africa de Sud  -Senegal, urmând ca marţi să se joace ultimele partide din grupă, Senegal – Africa de Sud şi Burkina Faso – I.Capului Verde. În clasamentul grupei conduce Senegal cu 8 puncte, urmată de Burkina şi I.Capului Verde cu câte şase, Africa de Sud având doar patru puncte. O victorie a senegalezilor în meciul de mâine îi asigură calificarea. În grupa A, Tunisia are nevoie doar de o remiză, sâmbătă pe teren propriu cu Libia, singura echipă care poate spera la o minune fiind RD Congo (cu Jeremy Bokila în lot)  care întâlneşte Guineea la Kinshasa. În grupa C, Marocul are un punct avans faţă de Coasta de Fildeş, dar meciul direct se dispută la Abidjan, pe terenul “elefanţilor”. Celelalte două partide de calificare sunt barajele intercontinentale ale căror prime manşe se joacă sâmbătă (Honduras – Australia şi Noua Zeelandă – Peru), iar partidele retur au loc miercuri, respectiv, joi.

 

Comentarii