Se reiau lucrările la drumul Păun – Tomeşti. Reparațiile au început anul trecut

joi, 09 martie 2017, 02:58
2 MIN
 Se reiau lucrările la drumul Păun – Tomeşti. Reparațiile au început anul trecut

Drumarii ieşeni vor face apel la experţi independenţi pentru desemnarea firmelor câştigă­toare ale contractelor de lucrări publice.

Şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Dru­murilor şi Po­durilor, Daniel Achiţei, a precizat că a luat această decizie pentru a evita eventualele conflicte de interese.

„Banii sunt câţi sunt. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să existe dubii cu privire la modul de cheltuire a acestora. Nu cred că este firesc ca acelaşi om să facă parte din comisia de licitaţie azi şi să desemneze firma X drept câştigătoare, iar mâine să meargă pe teren pentru a verifica modul în care acea firmă şi-a făcut treaba. Există suficienţi oameni bine pregătiţi în Iaşi care să poată verifica din punct de vedere tehnic şi economic un dosar de parti­cipare la o licitaţie. Abia că dacă se ocupă alt­cineva de selecţie, oamenii noştri vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a urmări lu­crările. Avem nevoie de băieţii de la Serviciul de Derulare Contracte mai degrabă pe teren decât în birou“, a declarat Achiţei.

Conducerea DJADP a dispus ieri reluarea lucrărilor începute anul trecut de reabilitare a drumului Păun – Tomeşti. La sfârşitul săptămânii viitoare ar urma să fie anunţat şi programul de lucrări pentru întreţinerea de vară a drumurilor judeţene. Pentru lucrările de investiţii propriu-zise, se aşteaptă o eventuală finanţare din partea Ministerului Dezvoltării.

„Noi am depus spre finanţare 24 de studii de fezabilitate pentru lucrări noi, prevăzute în Masterplanul Dru­murilor Judeţene, ca şi o lucrare în continuare, cea de pe DJ 208I, de la Gura Bădiliţei. Ne-am încadrat în termenul din depunere a documentaţiilor. Din păcate, nu este stabilit şi un termen până la care să fie aprobate sau respinse“, a spus Achiţei.

Comentarii