Şeful PSD vorbeşte despre demiterea lui Tudorel Toader. Decizia îi aparţine lui Grindeanu!

joi, 30 martie 2017, 14:24
2 MIN
 Şeful PSD vorbeşte despre demiterea lui Tudorel Toader. Decizia îi aparţine lui Grindeanu!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiţiei, chiar dacă este "dezamăgit" de raportul acestuia privind activitatea şefilor parchetelor, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de premierul Sorin Grindeanu. Liderul social-democraţilor a ţinut să precizeze că aşteaptă în continuare să vadă cu ce pachet de legi va veni Toader deoarece, "dincolo de supărări", legislaţia în acest domeniu trebuie modificată.

Întrebat dacă se pune problema schimbării lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei după prezentarea raportului privind activitatea Codruţei Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr, Dragnea a spus că o decizie în acest sens va fi luată de premierul Sorin Grindeanu. „Nu, din punctul meu de vedere, nu. Este o decizie a primului-ministru”, a răspuns liderul PSD. El a mai spus că aşteaptă să vadă cu ce pachet de legi va veni Tudorel Toader, în condiţiile în care legislaţia din justiţie trebuie modificată pentru a nu mai exista „discuţii tensionate”.

„Până la urmă, cele mai importante obiective pe care trebuie să le aibă Ministerul Justiţiei le reprezintă legile din justiţie. Aşteptăm să vedem cu ce pachet vine pentru că, de fapt, dincolo de persoane, dincolo de supărări sau nesupărări, foarte important este să vedem dacă şi cum trebuie modificată legislaţia din justiţie în aşa fel încât, în perioada următoare, să fie din ce în ce mai puţine discuţii foarte tensionate. Aşteptăm să vedem cu ce achet de legi vine (…)”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

De asemenea, întrebat dacă i s-a părut o lisă de curaj a ministrului Justiţiei, Dragnea a reiterat faptul că este „dezamăgit”. „Îmi este foarte greu să explic asta, sunt dezamăgit. Nu supărat, nu altceva. Nici nu vreau să îmi cheltui toată energia să înţeleg de ce s-a întâmplat asta. O fi avut întâlniri, nu o fi având, nu ştiu”, a conchis liderul PSD.  Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că "nu îşi asumă" raportul prezentat public de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, comentând ironic că procurorii şefi ai celor două instituţii "tremură de frică" odată cu anunţarea mecanismului de verificare al Ministerului Justiţiei. 

Comentarii