Seminar pentru cadrele şcolare şi părinţii din Iaşi

joi, 29 ianuarie 2015, 11:26
1 MIN
 Seminar pentru cadrele şcolare şi părinţii din Iaşi

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională din Iaşi (CJRAE) organizează în cursul zilei de astăzi un seminar la care sunt invitaţi directorii de şcoli, învăţătorii, consilierii şcolari, reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale, cei ai instituţiilor care lucrează cu copiii, tinerii şi părinţii.

Seminarul pe tema „Oportunităţi pentru educaţia elevilor proveniţi din medii socio-economice dezavantajate şi aflaţi în risc educaţional”, va începe la ora 13 şi va ţine până la ora 15.
 
„Seminarul îşi propune să ofere răspunsuri celor prezenţi la întrebări despre cum putem preveni fenomenul de părăsire timpurie a şcolii, care sunt activităţile de tip remedial şi de consiliere potrivite pentru elevii aflaţi în risc de abandon şcolar şi care sunt rolurile şi responsabilităţile părinţilor pentru asigurarea participării copiilor la educaţie”, a menţionat Elena Manuela Vlasie, director CJRAE.
 
Evenimentul va avea loc în Sala Galbenă a Prefecturii Iaşi şi va fi susţinut de specialişti din cadrul CJRAE Iaşi. Seminarul este realizat în cadrul proiectului „ Educaţia, şansa de a-ţi scrie propriul viitor” care îşi propune furnizarea competenţelor şiabilităţilor de bază necesare persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala şi prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, proiect implementat de CJRAE Maramureş în parteneriat cu CJRAE Iaşi, SIVECO şi FIDA Solutions.
 
 

Comentarii