N

Semnalele sonore detectate nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777

N

joi, 29 mai 2014, 07:30
2 MIN
 Semnalele sonore detectate nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777

\N

Semnalele sonore detectate la începutul lui aprilie în sudul Oceanului Indian nu provin de la cutiile negre ale avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut la 8 martie, a declarat Michael Dean, un oficial al Marinei americane, care participă la căutări.

Potrivit lui, s-a stabilit că semnalele au fost emise de o altă sursă, care nu are nicio legătură cu avionul ce a dispărut la puţin timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur având 239 de pasageri şi membri ai echipajului la bord.

Un senzor şi balize au detectat luna trecută ultrasunete provenind probabil de la cutiile negre ale avionului Boeing 777. Aceste emisii au încetat, probabil din cauza epuizării bateriilor acestor dispozitive şi niciun alt nou element nu a permis precizarea zonei de căutare.

Centrul de coordonare (JACC) a căutărilor zborului MH370 a anunţat la 22 mai reluarea operaţiunilor de căutare în sudul Oceanului Indian cu un robot submarin american, Bluefin-21.

„Timp de o săptămână, Bluefin-21 va căuta în imediata apropiere a semnalelor sonore, detectate la începutul lunii aprilie de senzor”, a precizat JACC.

Nava australiană care transportă Bluefin-21, Ocean Shield, urma să părăsească zona de căutare la 28 mai, cu robotul a cărui misiune se va încheia în acel moment.

Zborul MH370, care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, a dispărut la 8 martie, la puţin timp de la decolare din capitala Malaysiei, schimbându-şi spre sud direcţia de zbor. Analiza datelor radar şi din satelit situează locul posibilei prăbuşiri în sudul Oceanului Indian, la mai mult de 1.000 de kilometri de coasta de vest a Australiei.

Mediafax

 

Comentarii