Sentinţă rară la Iaşi! Doctoriţă condamnată din cauza câinilor agresivi

miercuri, 10 februarie 2016, 02:59
2 MIN
 Sentinţă rară la Iaşi! Doctoriţă condamnată din cauza câinilor agresivi

Sentinţă rară la Iaşi: din cauză că nu a avut grijă de câinii săi, o doctoriţă s-a ales cu o condamnare definitivă.

Lipsa supravegherii câinilor i-a adus o condamnare unui medic din Iaşi. Doctoriţa Tatiana Yassin a fost găsită vinovată în cel mai neobişnuit dosar de vătămare corporală de pe rolul instanţelor ieşene. Curtea de Apel Iaşi a decis în cursul zilei de ieri să o condamne la un an de închisoare cu amânarea pedepsei.

Judecătorii au stabilit că vinovăţia incidentului în urma căreia vecina doctoriţei a fost sfâşiată de câini se împarte în mod egal între cele două. Practic, condamnarea medicului ieşean se va „activa“ doar în cazul în care, pe perioada termenului de suprave­ghere, aceasta va comite o nouă in­fracţiune. În caz contrar, ea va rămâne fără cazier.

Iniţial, după judecarea cazului de către prima instanţă, judecătorii au stabilit ca Yassin să achite şi despăguburi de aproximativ 5.000 de lei. În urma judecării apelului, acestea au fost scăzute, de către instanţa superioară, la circa 800 de lei.

Cazul aflat datează din 2010, atunci când, pe 9 martie, Mariana D. a venit cu copilul de la grădiniţă. Victima locuia în aceeaşi curte cu Tatiana Yassin, iar în momentul în care a intrat, câinii acesteia din urmă au sărit la copilul Marianei D. Aceasta şi-a împins copilul şi l-a îndemnat să fugă, în timp ce ea a fost muşcată de câini. Victima s-a târât până spre poartă pentru a scăpa de patrupede, scena violentă petrecân­du-se de faţă cu copiii acesteia, care au privit neputincioşi.

Internată ulterior în spital, Mariana D. a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri me­dicale. Este primul caz de acest gen soluţionat de instanţele penale din Iaşi.

Comentarii