N

Siria: 25 de morți în două atentate produse la Homs

N

miercuri, 09 aprilie 2014, 21:40
1 MIN
 Siria: 25 de morți în două atentate produse la Homs

\N

Cel puțin 25 de persoane, printre care femei și copii, și-au pierdut viața miercuri în urma a două atentate produse la Homs, a informat agenția siriană Sana, potrivit AFP și EFE.

Aceste atacuri cu mașini-capcană, care au lăsat în urmă peste 100 de răniți, au fost atribuite unor ‘teroriști’, termen utilizat de autorități pentru a se referi la rebeli. ‘Cele două atacuri teroriste s-au produs la un interval de jumătate de oră’, a precizat agenția siriană.

Exploziile au cauzat însemnate pierderi materiale.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, care se bazează pe o amplă rețea de militanți și de surse medicale din țară, a semnalat că exploziile s-au produs într-un cartier locuit de alawiți, confesiunea președintelui sirian Bashar al-Assad, și s-au soldat cu 21 de morți.

Conflictul din Siria a provocat moartea a cel puțin 150.000 de persoane, conform Observatorului. Potrivit ONU, 6,5 milioane de persoane au fost evacuate în zone aflate tot pe teritoriul sirian, iar aproximativ 2,6 milioane au fugit în străinătate, instalându-se în special în statele vecine. (Agerpres)

Comentarii