Social-democratii isi aleg astazi presedintele. Liviu Dragnea este singurul candidat

duminică, 11 octombrie 2015, 08:29
1 MIN
 Social-democratii isi aleg astazi presedintele. Liviu Dragnea este singurul candidat

Pentru prima data, presedintele PSD nu este votat in cadrul unui Congres. Sistemul de vot introdus la aceste alegeri da ocazia tuturor membrilor de partid sa-si aleaga liderul. Astfel, au fost amplasate urne de vot in toata tara, iar pentru a-si spune opinia cu privire la viitorul presedinte sunt asteptati in jur de 531.000 de membri de partid. 

Dragnea a precizat vineri ca acestia pot vota indiferent daca si-au platit cotizatia la partid sau nu.
Urnele sunt deschise duminica intre orele 8,00 si 20,00, dupa care rezultatele votului vor fi centralizate la Bucuresti.
Intrebat daca presedintii de organizatii au voie sa amenajeze sectii de votare la ei acasa, Dragnea a spus ca au voie sa organizeze "in orice spatiu unde pot avea acces cu documente legale si unde se pot asigura conditii civilizate pentru organizarea alegerilor", dar este interzisa organizarea de sectii de vot in restaurante, spatii comerciale si scoli.
 
Liviu Dragnea a ramas singurul candidat la sefia PSD dupa ce alti doi pretendenti, Serban Nicole si Daniel Savu, au fost descalificati pentru ca nu indeplineau o conditie introdusa recent in regulament si anume sa aiba sustinerea organizatiei din care fac parte si a inca patru filiale din tara.

Conform Agerpres, rezultatele alegerilor de duminica vor fi validate luni de Comitetul Executiv National, iar pe 18 octombrie, in cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi alesi si ceilalti membri ai conducerii, presedinte executiv, vicepresedintii, secretarul general. 

Comentarii