Socoteli diferite la Primărie şi la CSM Politehnica

joi, 13 aprilie 2017, 01:44
2 MIN
 Socoteli diferite la Primărie şi la CSM Politehnica

 

Nu s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte împărţirea banilor care vor fi viraţi de FSI în conturile clubului ieşean

 

 
Dacă nu vor apărea probleme neprevăzute, conturile CSM Politehnica Iaşi vor fi alimentate mâine cu 1,5 milioane de lei de către Fundaţia Sportului Ieşean. După cum v-am informat, Comitetul Director al Fundaţiei a aprobat luni ca gruparea care activează în Liga I de fotbal să primească, pe lângă cei 800 000 de lei aprobaţi de mai mult timp, dar neviraţi în conturi, încă 700 000 de lei. Banii vor fi cheltuiţi imediat, datoriile clubului fiind de mai bine de două ori mai mare faţă de suma care va fi încasată.
Modul în care se vor reduce restanţele clubului suscită unele discuţii. Consens există doar în ceea ce priveşte cei circa 750 000 de lei dintre cei 800 000 de lei aprobaţi iniţial. Atât FSI cât şi clubul au convenit ca banii să fie destinaţi pentru acoperirea datoriilor către bugetul de stat pentru lunile ianuarie şi februarie.
Probleme apar în ceea ce priveşte diferenţa de până la 800 000 de lei şi alocaţia nouă, de 700 000 de lei. Şefii CSM doresc ca banii să fie folosiţi pentru plăţi către jucători şi antrenori: salariile pe luna ianuarie, chiriile restante şi diferite prime de joc.
Oficialităţile locale au o altă viziune. Banii rămaşi ar trebui să fie folosiţi şi pentru achitarea datoriilor către bugetul de stat pe luna martie, pentru a nu apărea penalizări şi plata retribuţiilor fotbaliştilor pe luna ianuarie, plus unele chirii.
Oficialii CSM susţin însă că fondurile nu sunt suficiente pentru plăţile gândite de reprezentanţii Primăriei.
Drept urmare, astăzi, când preşedintele executiv al CSM Poli, Florin Prunea, va reveni la birou, ar putea avea loc o nouă discuţie între părţi, pentru stabilirea definitivă a destinaţiilor primilor bani care vor fi daţi în acest an spre echipa de fotbal de către Fundaţia Sportului Ieşean. 

Comentarii