Solidaritate cu Zozulia

sâmbătă, 04 februarie 2017, 02:43
2 MIN
 Solidaritate cu Zozulia

 Fotbalistul de la Rayo Vallecano, acuzat de către fani de neo-nazism, se bucură de sprijinul total al clubului şi al colegilor de echipă

 
 
 
 
Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, a anunţat că forul de la Madrid va deschide o anchetă după ce jucătorul ucrainean Roman Zozulia, împrumutat de la Betis Sevilla la Rayo Vallecano, a fost ameninţat şi nu s-a putut pregăti la gruparea madrilenă. "Dacă se demonstrează că există presiuni sau dacă preşedintele de la Rayo şi jucătorul spun că au fost ameninţaţi, voi deschide o anchetă. Fotbalistul trebuie să decidă până luni dacă vrea să joace la Rayo şi dacă i se promite siguranţa. El are acum contract cu Rayo, iar la Betis doar se poate antrena. Jucătorul trebuie să decidă", a spus Tebas, conform presei spaniole. Joi, fundaşul Alin Toşca şi coechipierii săi de la Betis Sevilla, în frunte cu Joaquin Sanchez, căpitanul echipei, au fost prezenţi la o conferinţă de presă pentru susţinerea lui Roman Zozulia, acuzat de apartanenţă la o grupare nazistă. Zozulia a fost împrumutat de la Betis la Rayo Vallecano, în liga a doua, unde joacă Răzvan Raţ, dar fanii madrileni i-au refuzat prezenţa, acuzându-l de afiliare la organizaţii naziste. Fotbalistul ucrainean nu a putut să se antreneze după ce fanii de la Rayo au protestat şi au afişat bannere pe care scria: "Vallecas nu este loc pentru neo-nazişti". Jucătorii de la Betis, alături de staf-ul tehnic, au dorit să-şi exprime susţinerea pentru Zozulia.
Toţi, inclusiv voi, jurnaliştii, trebuie să ne gândim cât de uşor este să faci rău. Noi ne manifestăm sprijinul pentru Roman. Toţi suntem Zozulia", a spus Sanchez în faţa jurnaliştilor. Zozulia, în vârstă de 27 de ani, a afirmat că nu susţine şi nu este membru al vreunui grup neo-nazist, dar a a recunoscut că are o colaborare cu armata ucraineană "pentru a-şi apăra ţara". Începând de miercuri, Zozulia a revenit la antrenamentele echipei Betis, unde joacă din iunie 2016, transferat de la Dnepr.
 
 
 
 

Comentarii