Soţii Nedea au lansat la Librex o carte foarte utilă celor ce vor să urmeze Medicina

luni, 14 martie 2016, 11:10
2 MIN
 Soţii Nedea au lansat la Librex o carte foarte utilă celor ce vor să urmeze Medicina

Sâmbătă, la „Librex“, în pre­zenţa unui numeros auditoriu, a fost lansată cartea „Anatomia şi Fiziologia Omului. Modele di­dac­tice pentru admiterea la liceu şi admiterea la facultate“, editura Adenium. Avându-i ca autori pe cunoscuţii profesori ieşeni de biologie Niţa şi Mircea Nedea, volumul este practic o a doua ediţie revizuită şi îmbogăţită cu noi modele didactice, în funcţie de cerinţele programelor şcolare din ultimii ani, şi ale manualelor alternative. 

Conceperea acestor modele şi desene nu este în­tâm­plătoare. Ideea principală este ca desenele originale să fie pe înţelesul elevilor, dar în acelaşi timp să nu se abată de la realitatea ştiinţifică“, au subliniat cei doi autori.

„Este o carte care face trecerea între mediul preuniversitar şi mediul universitar, o carte absolut necesară“, a punctat Daniel Şandru, director editorial al Editurii Adenium. Elevii şi părinţii prezenţi în număr mare la lansare au confirmat faptul că volumul este unul de mare ajutor pentru cei care doresc să dea admitere la medicină şi, mai mult, au subliniat că au utilizat cartea chiar şi în pri­mii doi ani de facultate.

„Este un produs intelectual de care am beneficiat în mod direct când am în­văţat pentru admiterea la medicină. Completează programa în­tr-un mod foarte inteli­gent. După ce am răsfoit-o pri­ma dată, nu am mai lăsat cartea din mână. De altfel, toţi colegii de liceu care do­reau să dea examen de admitere la medicină învăţau din această carte. Era ca o emblemă: dacă vedeai pe cineva cu cartea domnilor profesori Nedea la el, ştiai cu siguranţă că doreşte să dea examen la medicină. Şi pot să vă mai spun că am apelat la volum şi în primii doi ani de facultate, ajutându-mă foarte mult atât la fiziologie, cât şi la anatomie“, a declarat Ralu­ca Maticiuc, studentă în anul III la UMF „Gr.T. Popa“ Iaşi.

„Foi­letând volumul, am văzut la ce nivel au ajuns autorii. M-am bucurat că este vorba de o carte utilă pentru toţi elevii, bine ilustrată, gândită pentru elevi. Cartea întruneşte expertiza celor 36 de ani de experienţă a autorilor, ambii profesori de excepţie, dedicaţi elevilor şi cu realizări remarcabile“, a subliniat academicianul Constantin Toma, prezent la lansare. De adăugat că soţii Niţa şi Mircea Nedea derulează de mai mulţi ani Proiectul SAP-ed – proiect de studii aprofundate pentru elevii defavorizaţi.

Dedicat elevilor claselor terminale de liceu ce provin din familii cu venituri reduse, cu un venit lunar se sub 400 de lei pe membru de familie, şi care doresc să-şi facă o carieră în domeniul medical, în cei patru ani de zile în cadrul proiectului au fost pregătiţi, sâmbătă de sâmbătă, un număr de 68 de elevi, dintre care 50 sunt în prezent studenţi. 

 

Comentarii