Specialiştii britanici atrag atenţia asupra consumului de suc de fructe

marți, 14 ianuarie 2014, 10:29
2 MIN
 Specialiştii britanici atrag atenţia asupra consumului de suc de fructe

Oamenii au tendinţa să creadă că este sănătos să consume suc de fructe. Specialiştii britanici în sănătate atrag însă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă sucurile de fructe vândute în magazine, subliniind că sunt atât de îndulcite încât nu mai pot fi considerate ca făcând parte din faimoasele ‘cinci porţii de fructe şi legume pe zi’.

Potrivit profesorului Susan Jebb de la Oxford, citată de 7sur7.be, anumite mărci de suc de portocale conţin tot atâta zahăr cât Coca Cola şi ar trebui să fie impozitate în funcţie de efectele potenţial dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor.

Un suc de fructe din comerţ conţine o mare cantitate de zahăr natural, iar oamenii beau în cantităţi mari, convinşi că le face bine. ‘Sucul de fructe nu este acelaşi lucru cu un fruct’, spune expertul menţionat. O doză mică de suc de fructe conţine, de exemplu, două linguriţe de zahăr şi chiar mai mult, iar un pahar mare, cinci. O portocală întreagă are două linguriţe, dar are şi multe fibre. Fructele sunt şi hrănitoare, reducând tentaţia de a mânca altceva.

Prin urmare, între un suc şi un fruct, este recomandabil să se aleagă întotdeauna fructul, încheie 7sur7. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii