Spectacol de lumină, sunet şi culoare la Palas Mall. Vor avea loc proiecţii pe Palatul Culturii

miercuri, 02 august 2017, 15:45
2 MIN

După succesul înregistrat anul trecut, când a pus Iaşul pe harta festivalurilor internaţionale de specialitate şi a atras mii de spectatori, LightUP Festival se pregăteşte de a doua ediţie. Anul acesta, competiţia internaţională de video mapping se va desfăşura pe 28 octombrie 2017, în parcul Palas, iar tema proiecţiilor este „paint with light” .

LightUP Festival Palas Iaşi reprezintă un eveniment de anvergură internaţională, organizat în premieră în nord-estul României, care, încă de la prima sa ediţie, din decembrie 2016, s-a bucurat de participarea unor artişti din Europa şi de peste Ocean, dar şi de aprecierea publicului. Prin organizarea competiţiei internaţionale de video mapping, ansamblul Palas continuă seria proiectelor care oferă comunităţii locale deschiderea către olatură inovatoare a artelor şi o implică în demersul de promovare şi susţinere a talentelor din diferite domenii.

Sesiunea de înscrieri pentru cea de-a doua ediţie se află în plină desfăşurare, iar valoarea totală a premiilor puse în joc este de 9.000 de euro. Video artiştii care doresc să participe se pot înscrie până pe 27 august 2017. Regulamentul competiţieişi condiţiile de participare pot fi consultate pe site-ul www.lightupfestival.ro

Creaţiile video înscrise în concurs vor face subiectul unei jurizări preliminarii, pe baza unui barem care punctează conţinutul, creativitatea, tehnica, mesajul, impactul vizual şi includerea elementelor de arhitectură în producţia video. În urma selecţiei, pe 1 septembrie, vor fi anunţaţişase finalişti

Cele şase proiecţii vor pune în valoare frumuseţea arhitecturală a faţadei sudice a Palatului Culturii, oferind un spectacol de lumini, culoare şi sunet. Creaţiile vor fi proiectate în cadrul LightUP Festival Palas Iaşi 2017, care se va desfăşura pe 28 octombrie. Câştigătorii vor fi desemnaţi de public, printr-un sistem de vot prin sms. Marele premiu va fi în valoare de 5.000 de euro, locul doi va primi 3.000 de euro, iar locul trei va câştiga1.000 de euro.

La prima ediţie a LightUp Festival, din decembrie 2016, cei şase artişti video care şi-au proiectat creaţiile au fost din Belgia, Italia, Polonia, Mexic şi România. Publicul i-a desemnat câştigători ai trofeului LightUp Festival 2016 şi ai marelui premiu, în valoare de 5.000 de euro, pe membrii echipei din Belgia, Patrice Pedrotta şi Benoit Dal.

    

Comentarii