Spectaculoasă victorie a handbaliştilor dinamovişti

luni, 15 februarie 2016, 02:43
3 MIN
 Spectaculoasă victorie a handbaliştilor dinamovişti

  

 
Elevii lui Eliodor Voica au câştigat cu 29-28 în Spania, în faţa echipei Fraikin Granollers
 
Dinamo Bucureşti a câştigat, ieri meciul din deplasare, cu Granollers, scor 29-28 (13-20), în primul meci din Grupa A în Cupa EHF la handbal masculin. Dinamo a fost condusă şi cu 10 goluri în prima repriză, iar la pauză, avea de recuperat şapte. Liderul din campionatul intern a revenit în partea a doua şi s-a impus cu un gol marcat de francezul Diaw în ultimele secunde ale întâlnirii din Spania, mai exact cu 11 secunde înainte de final. aceasta a fost prima oară când echipa lui Eliodor Voica a condus pe tabelă, după ce spaniolii au avut şi zece goluri avantaj în prima repriză.  Gazdele au început bine şi în min. 5 conducea cu 4-1. Fraikin s-a desprins apoi la cinci goluri, 9-4 (13), iar apoi s-a dus la 13-5 (18), după patru goluri consecutive. Evoluţia bună a ibericilor a continuat şi diferenţa de pe tabelă a crescut la la zece goluri, 18-8 (25), dar Dinamo a mai redus din handicap pe finalul primei reprize, scorul la pauză fiind de 20-13.  Dinamo a continuat cursa de urmărire şi în partea secundă, s-a apropiat pas cu pas de Fraikin Granollers, iar pentru prima oară a fost la un singur gol de echipa gazdă în minutul 54, 26-25, iar în minutul 59 s-a consemnat în premieră egalitatea, 27-27. Fraikin a trecut din nou în avantaj, 28-27, dar Diaw a egalat cu 77 de secunde înainte de final, gazdele au ratat atacul şi tot jucătorul francez a adus victoria lui Dinamo.  Pentru Dinamo au marcat Pierre Yves Ragot — 5 goluri, Ciprian Şandru — 5, Mihai Asoltanei — 4, Ibrahim Diaw — 3, Flavius Cîmpan — 3, Jakov Vrankovic — 3, Seyed Alireza Mousavi — 3, Liviu Mironescu — 1, Adrian Băluţ — 1, Marius Mocanu — 1.  În celălalt meci al grupei, SC Magdeburg — Aalborg Handball 23-19. Magdeburg şi Dinamo, singurele echipe cu două victorii, se vor întâlni pe 20 februarie, la Bucureşti, în derbiul grupei.  
În aceeaşi competiţie, dar în grupa D, CSM Bucureşti a pierdut cu 22-28 (13-14) partida din deplasare cu Helvetia Anaitasuna (Spania), de fapt primul meci al grupei. Humet şi Negru, fiecare cu şase goluri marcate, au fost cei mai buni jucători ai echipei bucureştene, care nu a condus niciodată pe tabelă. Pentru spanioli, Alvarez a înscris cele mai multe goluri, şapte. Tot în Grupa D, Chambery Savoie Handball (Franţa) a câştigat, scor 32-22, partida de acasă cu Ystads IF (Suedia). Următorul meci al CSMB în Cupa EHF este sâmbăta viitoare, în Sala Polivalentă (ora 15:30), cu Chambery (Franţa).
 
 
Baia Mare,  în ultima secundă
Dacă handbaliştii de la Dinamo au reuşit să obţină victoria în Spania cu 11 secunde înainte de final, fetele de la Baia Mare au câştigat importanta partidă de la Fleury-Loiret, în ultima secundă. Echipa maramureşeană a câştigat cu 18-17 (8-8), punctul victoriei fiind reuşit în ultima secundă de franţuzoaica Alisson Pineau. În urma acestui rezultat, Baia Mare a făcut un pas uriaş către sferturile de finală. Cea mai bună marcatoare a celor de la HCM Baia Mare a fost Lois Abbingh, cu şase goluri, urmată de Katarina Jezic, cu patru şi Alisson Pineau cu trei. Elevele lui Aurelian Roşca ocupă locul patru al clasamentului grupei I, cu opt puncte, la egalitate cu Larvik, pe primele două locuri aflându-se Rostov Don (15 p) şi Ferencvaros (10 p).
 
 

Comentarii