Speranțe pentru bărbatul de 30 kg din Iaşi care nu a mai mâncat din 2013

miercuri, 17 februarie 2016, 02:57
2 MIN
 Speranțe pentru bărbatul de 30 kg din Iaşi care nu a mai mâncat din 2013

Eugen Movilă, ieşeanul care la 47 de ani cântăreşte numai 30 de kilograme, va merge mâine la control la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

Soluţia pentru boala bărbatului este transplantul de intestin subţire. Din 2013, acesta nu poate mânca nimic, mixul de vitamine „Fresubin“ fiind singurul lucru care îl ţine în viaţă. În urma mediatizării, oamenii au reuşit să strângă în contul bărbatului aproximativ 50.000 de lei.

Zilele trecute, Eugen a primit o rezervă de „Fresubin“ pentru o lună de la un grup de tineri. Aceştia încearcă să se mobilizeze pentru a-i asigura bărbatului hrana necesară până la efectuarea unei posibile operaţii.

„Voi merge la Bucureşti împreună cu soţia. Am un sponsor care mi-a făcut câteva promisiuni că mă va ajuta pentru a ajunge să fac o operaţie, dar a preferat să rămână anonim chiar şi pentru mine. Să le dea Dumnezeu sănătate celor care au venit să mă ajute. Cam 15 persoane au venit să mă viziteze, să îmi aducă de mâncare şi să mă încurajeze“, a menţionat Eugen Movilă.

Starea actuală a bărbatului se datorează, după spusele lui, unei greşeli medicale. În 2011, bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon“ Iaşi acuzând dureri abdominale şi fiind operat de peritonită. După intervenţie, Eugen a fost nevoit să ia un tratament medicamentos care i-a afectat colonul, iar medicii au trebuit să îndepărteze o parte din acesta. A urmat scoaterea fierii care a declanşat starea de intoleranţă la mâncare.

Comentarii