De Business

Punem punctul pe știi

Starbucks deschide încă o cafenea la Palas

miercuri, 18 martie 2015, 02:50
2 MIN
 Starbucks deschide încă o cafenea la Palas

Starbucks deschide astăzi în Iaşi, în ansamblul urbanistic Palas, cea de a doua cafenea din oraş. Compania a investit 600.000 euro pentru extinderea lanţului în Iaşi, unde, în cele două locaţii, vor lucra 25 de angajaţi. Lanţul de cafenele este prezent în nord-estul României din luna decembrie a anului trecut, când a avut loc deschiderea primului Starbucks, situat în Palas Mall.

„Planurile de expansiune în acest an sunt măreţe şi ambiţioase, şi credem în potenţialul zonal şi de dezvoltare al regiunii Moldovei. Ne ţinem de promisiune şi le oferim ieşenilor şi cea de-a doua cafenea, în care îi invităm să descopere un nou capitol al experienţei Starbucks”, a declarat Bogdan Guzgă, district manager Starbucks România. Cafeneaua, denumită Iaşi Garden, este situată pe Palas Shopping Street, în arealul Parcului Palas. Aceasta ocupă o suprafaţă de 250 metri pătraţi, iar terasa va fi întinsă pe 270 mp, potrivit declaraţiilor anterioare ale oficialilor companiei. Cea de-a doua cafenea este mai mult o locaţie-destinaţie, pe când prima cafenea din interiorul mall-ului se axează pe conceptul de „take-away”.

„Această cafenea va fi complet diferită, fiindcă se bazează pe un concept opus, acela de destinaţie. A fost gândită în aşa fel încât să ofere clienţilor acel binemeritat şi mult ateptat moment de respiro într-un spaţiu în care aceştia să se deconecteze de la agitaţia de zi cu zi. Până duminică, 22 martie, îi aşteptăm pe ieşeni şi cu o ofertă de 1^1 la băuturile preparate”, a indicat Guzgă. Cafeneaua din Iaşi va fi cea de-a doua deschisă în regiunea Moldovei şi cea de-a cincisprezecea locaţie Starbucks din România. Lider mondial în vânzarea cu amănuntul şi prăjirea cafelei de specialitate, compania intenţionează ca până la finele anului 2016 să ajungă în România la un număr de 35 de cafenele. Afacerile Marinopoulos Coffee Company III SRL, firma responsabilă cu derularea operaţiunilor Starbucks din România, au crescut de aproape trei ori în perioada 2008-2013. Potrivit ultimului bilanţ, cel din 2013, afacerile derulate de companie în Românie sunt de aproximativ 31 milioane lei, rezultând în urma acestora un profitul net de 3,7 milioane lei.

 

 

Comentarii