„Stop” sau senzori de mişcare? Punctele slabe ale Pasajului subteran de la Fundaţie, la analiză

joi, 27 noiembrie 2014, 02:57
2 MIN
 „Stop” sau senzori de mişcare? Punctele slabe ale Pasajului subteran de la Fundaţie, la analiză

Oficialii din Primărie au avut deja două întruniri cu Poliţia, în cadrul comisiilor de circulaţie, pentru a pune la punct ultimele detalii privind traficul în zonă. A rămas nerezolvată problema celor care vin din Copou şi fac dreapta spre Păcurari, care întâlnesc traficul din tunel. Vor avea "Stop" sau senzori de mişcare?

Primăria va prezenta zilele următoare modalitatea în care se va circula în intersecţia de la Fun­daţie, odată cu deschiderea pasa­jului subteran. Zilele trecute, oficialii municipalităţii au avut două şedinţe ale Comisiei de Circulaţie pentru a stabili toate regle­men­tările de trafic din zonă, urmând ca Poliţia Rutieră să-şi dea avizul final zilele acestea.

Fără restricţii de gabarit prin pasaj

Potrivit responsabililor din cadrul Primăriei, în pasaj vor circula toate tipurile de vehicule, fără restricţii de gabarit. „În pasaj se va circula pe două sensuri, toate categoriile de mijloa­ce de tansport, şi de gabarit re­dus, şi de gabarit mărit; în rest, reglementările de suprafaţă, elemente de giraţie şi intersecţie semaforizată. Au fost şi colegii care se ocupă de managementul de trafic, pentru că vrem să corelăm cele două idei, astfel încât să facem o singură reglementare pentru intersecţia de la Fundaţie“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Modificări vor apărea şi în actuala intersecţie de la Fundaţie. Astfel, circulaţia supraterană dinspre Păcurari spre Independenţei şi retur nu va fi prioritată, urmând să fie direc­ţionată în pasaj, iar traficul de pe Copou va avea prioritate, cu excepţia şoferilor care se îndreap­tă spre Păcurari.

Ce probleme sunt la ieşirea din tunel

Pentru şoferii care vin din Copou spre Păcurari ar putea fi unele probleme, dar Primăria spu­ne că acestea nu sunt insurmontabile. Prima variantă avută în vedere de Primărie a fost ca aceş­tia să aibă „Stop“ sau „Cedează trecerea“ faţă de traficul care iese din pasaj, iar o alta este ca acolo să fie senzori de prezenţă: dispozitive care ar indica luminos dacă sunt sau nu maşini care vin din pasaj. Această reglementare este încă în analiză.

„Deocamdată, suntem într-o analiză ce va fi făcută împreună cu Poliţia Rutieră. Sunt două variante: şi cu da (n.r. – pentru „Cedează trecerea“), şi cu nu, să vedem care este cea mai acceptată. Noi le-am prezentat pe amândouă, şi cu sen­zori de prezenţă, şi cu sto­puri“, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Conform acestuia, lucră­rile la pasajul subteran din Fundaţie sunt gata, iar în momentul de faţă au ajuns la ultimele detalii.

Potrivit ultimelor anunţuri oficiale, pasajul trebuie inaugurat până la mijlocul lunii viitoare. Neoficial însă, responsabili din cadrul municipalităţii spun că prin pasaj se va putea circula în câteva zile.

Comentarii