Sunt cinci puncte de prim ajutor în oraş. COD GALBEN de caniculă de astăzi la Iaşi

miercuri, 02 august 2017, 01:59
1 MIN
 Sunt cinci puncte de prim ajutor în oraş. COD GALBEN de caniculă de astăzi la Iaşi

Meteorologii nu exclud ca actualul cod galben să devină portocaliu, aşa cum este deja în alte 15 judeţe din vestul ţării. Unde găsiţi puncte de refugiu, dacă vă simţiţi rău pe stradă?

Autorităţile judeţene au anunţat, în cursul zilei de ieri, instituirea codului galben de caniculă în judeţ, temperaturile urmând a urca până la 37 de grade Celsius, codul fiind instituit în 15 judeţe. Valul de căldură se va extinde în toată ţara şi va persista până la sfârşitul săptămânii.

Pentru prevenirea efectelor căldurii, în şedinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Iaşi de luni a fost adoptat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea a 5 puncte de prim ajutor pre-medical în cartierele intens populate din Iaşi: Alexandru cel Bun, Podu Roş, Tătăraşi, Nicolina şi Păcurari.

Aceste puncte de prim ajutor vor fi construite şi utilate de către Asociaţia Ambulanţa Life prin Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi şi vor fi racordate la utilităţi de către Primărie.

Punctele de prim-ajutor devin automat funcţionale în momentul în care se emite cod galben, portocaliu sau roşu de caniculă sau ger.

Comentarii