N

Surpriza vine din Japonia

N

vineri, 28 martie 2014, 02:50
3 MIN
 Surpriza vine din Japonia

\N


În turneele de tenis de la Miami, Kei Nishikori l-a învins pe Roger Federer, iar Dominika Cibulkova a trecut de Agnieszka Radwanska. Serena Williams a bătut-o din nou pe Şarapova şi este prima finalistă a turneului

Ziua de miercuri a turneelor de tenis „Sony Open Tennis” de la Miami a fost pigmentată de două surprize importante, una în turneul feminin şi cealaltă în cel masculin. În întrecerea fetelor, Dominika Cibulkova (numărul 10), a reuşit s-o învingă pe a treia jucătoare a lumii, poloneza Agnieszka Radwanska, cu 3-6, 7-6, 6-3, ceea ce confirmă faptul că jucătoarea din Slovacia se află pe un trend ascendent la vârsta de 29 de ani. Rezultatul este doar pe jumătate surpriză, tocmai prin saltul valoric al slovacei, dar şi prin oscilaţiile de-acum binecunoscute ale polonezei. Agnieszka a avut, în trecut două ocazii de a deveni numărul 1 mondial, dar le-a ratat pe ambele, fiindcă nu a rezistat psihic presiunii unei asemenea şanse. Dominika, deja ajunsă în premieră în sferturi la Miami, a mai trecut o fază şi va juca în penultimul act cu chinezoaica Li Na, numărul 2 mondial. Li Na a trecut cu 7-5, 7-5 de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki (nr.11), după un meci de peste două ore. Semifinala Li Na – Cibulkova va fi reeditarea finalei din acest an a Australian Open, în care jucătoarea asiatică s-a impus cu 7-6, 6-0. În prima semifinală, Maria Şarapova n-a reuşit să treacă nici acum, după 10 ani, de Serena Williams şi va juca finala cu Na sau Dominika. Cea mai bună jucătoare de tenis a momentului s-a impus cu 6-4, 6-3.
Celălalt şoc al zilei la Miami s-a înregistrat în sferturile turneului masculin. Jucătorul japonez Kei Nishikori (21 ATP) a reuşit să-l elimine pe de-acum legendarul Roger Federer cu 3-6, 7-5, 6-4. Japonezul nu s-a aflat la prima victorie asupra lui Federer din carieră, el l-a mai eliminat anul trecut, pe zgură, în turneul de la Madrid, cu 6-4, 1-6, 6-2. Atunci, niponul se afla foarte aproape de vârful carierei (locul 11 în iunie), în timp ce Federer părea să intre într-o perioadă de declină. Între timp, Nisihikori a alunecat zece locuri în clasament, în timp ce Federer a dat semne serioase de revenire, prin câştigarea turneului de la Dubai şi finala de la Indian Wells. Prin victoria obţinută în faţa lui Federer, Nishikori a „stricat” o posibilă semifinală aşteptată de toată lumea, între Roger şi Novak Djokovic, care s-a calificat după o victorie cu 7-5, 6-3 asupra lui Andy Murray. Un meci care a stârnit serioase controverse privitoare la o decizie de adversar. „Nole” a câştigat primul punct la scorul de 6-5, pe serviciul scoţianului, la o minge în care a trecut cu racheta pe deasupra fileului. Arbitrul de scaun a acordat punctul lui Djokovic, cu toate protestele lui Murray. După meci, Djokovic şi-a recunoscut culpa: Vreau să fiu cinstit cu voi, am trecut racheta pe deasupra fileului şi i-am spus asta lui Andy. I-am spus, de asemenea, că nu am atins fileul. Am crezut că este permis să treci peste fileu fără să-l atingi şi că am câştigat punctul. În plus, arbitrul de aceea se afla acolo, el ar fi trebuit să ştie„, a declarat jucătorul sârb în vârstă de 26 de ani. Cealaltă semifinală a fost stabilită aseară în urma meciurilor Tomas Berdych – Aleksandr Dolgopolov (7-6, 6-4) şi Rafael Nadal – Milos Raonic.
* Tenismanul român Adrian Ungur s-a calificat, ieri, în sferturile  de finală ale turneului challenger de la Barranquilla (Columbia), dotat cu premii totale de 40.000 de dolari. În optimi s-a calificat graţie victoriei cu 6-4, 6-4 în faţa chilianului Paul Capdeville, în primul tur, la capătul unei partide care a durat 76 de minute.În turul secund, Ungur, cap de serie nr. 6 la Barranquilla, l-a înfruntat pe croatul Antonio Veic (262 ATP), venit din calificări. Adrian a câştigat cu 6-1, 5-7, 6-1.
Adrian Ungur s-a calificat şi în sferturile probei de dublu, alături de italianul Thomas Fabbiano, după 6-2, 6-2 cu perechea Jhan Fontalvo (Columbia)/José Hernandez (Republica Dominicană). Cei doi vor juca în sferturi cu perechea argentiniană Maximo Gonzalez/Eduardo Schwank (nr. 3).

Comentarii