Tânăra rănită de câine a refuzat tratamentul prescris: alăptează

marți, 20 ianuarie 2015, 02:55
1 MIN
 Tânăra rănită de câine a refuzat tratamentul prescris: alăptează

Ea le-a spus medicilor că, în ciuda rănilor pe care le avea la sân şi la mână, tânăra mamă nu a vrut să întrerupă alăptarea copilului. Salubris a anunţat ieri că a dus câinele agresiv la padoc, şi că incidentul nu a avut loc pe domeniul public.

Tânara muşcată de câine la sfârşitul săptămânii trecute a refuzat vaccinul antitetanos şi tratamentul de profilaxie împotriva rabiei.

B.N.O., de 25 de ani, a fost adusă iniţial cu Ambulanţa la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“, după un apel la 112, fiind ulterior transferată la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, pentru a se institui tratamentul de profilaxie împotriva rabiei. Aceasta însă a refuzat tratamentul, spunându-le medicilor că alăptează şi că nu doreşte o întrerupere a alimentaţiei pe cale natură a copilului ei.

„Pacienta prezenta o plagă muşcată la nivelul sânului drept şi la nivelul antebraţului stâng, respectiv o treime din partea inferioară. Medicii de gardă i-au acordat îngrijiri medicale de prim ajutor, şi pacienta a fost stabilizată“, a precizat alaltăieri prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

De asemenea, reprezentanţii „Salubris“ au transmis ieri presei că incidentul nu a avut loc pe domeniul public, că patrupedul aparţinea tatălui victimei, şi că societatea, care se ocupă şi de ecarisaj, a fost solicitată doar pentru a ridica acest câine agresiv. După incident, câinele a fost dus la adăpostul din Tomeşti.
 

 

Comentarii