Tăriceanu îi sfidează pe români: Întrebuinţarea Parlamentului nu trebuie gândită în funcţie de bani

joi, 08 octombrie 2015, 01:49
3 MIN
 Tăriceanu îi sfidează pe români: Întrebuinţarea Parlamentului nu trebuie gândită în funcţie de bani

Seful Senatului s-a răţoit la jurnalişti după ce aceştia i-au reproşat că organizează, din bani publici, o şedinţă de "reflecţie" la Snagov.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, cu privire la întâlnirea informală de la Snagov, pentru care a fost alocată suma de 6000 de lei, că întrebuinţarea Parlamentului nu trebuie gândită în funcţie de bani. "Suma de 6.000 de lei este bugetul maximal aprobat. Dacă judecaţi întrebuinţarea Parlamentului în funcţie de bani atunci greşiţi pentru că după această logică îngustă a venit Băsescu să propună parlament unicameral pentru că se cheltuie mai puţin” a susţinut preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, înainte de a pleca de la Senatul României spre Palatul Snagov unde are loc întâlnirea informală cu membrii Biroului permanent, liderii de grup şi preşedinţii comisiilor.

Presa nu a fost invitată la reuniune, iar reprezentanţii PNL au anunţat că nu vor participa. Tăriceanu a mai afirmat ironic că dacă Parlamentul s-ar defiinţa nu ar mai trebui cheltuit niciun ban. "Vă spun ceva, nu se va cheltui nimic dacă desfiinţăm Parlamentul, sunteţi de acord cu această logică?", le-a răspuns Tăriceanu jurnaliştilor care l-au întrebat dacă nu ar fi fost mai indicat ca întâlnirea să aibă loc la Senat pentru a se evita costul impus sau dacă ar fi fost posibil ca fiecare participant să achite o parte din cost.
Preşedintele Senatului a mai spus că o astfel de abordare înseamnă să „coborâm discuţia foarte mult”, adăugând că este un lucru regretabil şi că refuză să se coboare la acest nivel, motivând că suma de 6.000 lei s-ar fi cheltuit şi dacă întâlnirea s-ar fi făcut la Senat.

"Trebuie să stăm să analizăm". Ce?

Întrebat cum comentează afirmaţiile PNL potrivit cărora locul ales este nepotrivit, precum şi refuzul de a participa, Tăriceanu a spus că liberalii au avut posibilitatea de a propune o altă locaţie însă nu au făcut acest lucru. "Nu le răspund, dacă atât au putut să spună despre acest lucru. Puteau să aibă o propunere de loc mai bună, nu au făcut-o. Important pentru ei ar fi să arate disponibilitatea la dialog, la colaborare instituţională, dacă ăsta este lucrul pe care îl invocă, îl pot aprecia ca fiind penibil", a afirmat Tăriceanu. El a mai spus că scopul întâlnirii este de a-i provoca pe colegii săi la reflecţie şi de a identifica cele mai potrivite soluţii. "În privinţa tuturor aspectelor nu am soluţii, să nu credeţi că mă pricep la toate, dar tocmai pentru asta îi provoc pe colegii mei la o reflecţie fiecare trebuie să vină să analizeze fiecare. Poate au o anumită abordare, nu neapărat individuală, la nivelul partidelor. Trebuie să stăm să analizăm. Nu cred neapărat că soluţia pe care o propun eu o să fie cea acceptată şi cea mai bună pe deasupra”, a spus Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, aleşii se confruntă cu probleme legate de credibilitatea Parlamentului, necesitatea aducerii la zi a Regulamentului Senatului potrivit deciziilor Curţii Constituţionale, precum şi nevoia de a reda Senatului funcţia esenţială de dezbatere pe care o are orice Cameră a Parlamentului.

 

Comentarii