Ţine-le, Iaşule, că merită!

luni, 01 februarie 2016, 02:50
2 MIN
 Ţine-le, Iaşule, că merită!

 Scrimerele de la CSM Iaşi au reeditat la nivelul junioarelor succesul obţinut săptămâna trecută la cadete: titlurile naţionale la individual şi echipe. În două săptămâni, Andreea Lupu a cucerit patru medalii de aur naţionale

 
Succesele obţinute de tânăra generaţie de sabrere a Iaşului la Campionatele Naţionale de cadete au continuat cu şi mai mare strălucire la eşalonul junioarelor, alături de fetele de la CSM, conduse de antrenorul Alexandru Siriţeanu, aducându-şi un aport însemnat la zestrea scrimei bahluviene şi speranţele CSŞ Unirea, antrenate de Radu Tofan. Sâmbătă a fost proba individuală, în care trei fete de la Iaşi au avansat în semifinale, Andreea Lupu (15-9 cu Bianca Lucache de la CSŞ Unirea), Cerasela Drăgan (15-7 cu Ana-Maria Ciobanu) şi “unirista” Ioana Radu care a dispus cu o tuşă decisivă (15-14) de Maria Matei (Dinamo). În semifinală, Andreea a învins-o cu 15-9 pe Cerasela Drăgan, încă nerefăcută total după o accidentare la genunchi, iar Ioana a pierdut cu 10-15 la surpriza concursului, Natalia Bugaevski (CSTA), cea care a depăşit-o pe campioana de anul trecut, stelista Sabina Martiş. Însă revelaţia n-a avut nicio şansă în faţa Andreei Lupu, câştigătoare cu 15-8, scrimeră care a reuşit în acelaşi an să devină campioană naţională şi la cadete, individual şi echipe. Cerasela şi Ioana s-au mulţumit cu medaliile de bronz.
Deja am anticipat informaţia că echipa de junioare a CSM a reeditat şi la nivelul junioarelor performanţa de la cadete. Cu trei din patru scrimere laureate şi săptămâna trecută (Lupu, Ciobanu şi Alessia Vrabie) alături de Cerasela Drăgan, CSM a învins cu 45-19 pe tabloul de opt echipa CSŞ Slobozia. Surpriza plăcută a venit de la CSŞ Unirea (compusă din Ioana Radu, Bianca Lucache şi Adina Şindrilariu) care a învins cu 45-35 puternicul club particular Riposta. În semifinale, CSM a învins pe Dinamo Bucureşti cu 45-29, iar CSA Steaua a trecut cu 45-34 de CSŞ Unirea Iaşi, care a cedat cu 38-45 şi întâlnirea cu Dinamo pentru medalia de bronz. Fetele lui Alex Siriţeanu au câştigat finala cu Steaua la mare luptă, 45-43 şi s-au încununat cu lauri.
Reamintim că în primele zile de întreceri, echipa de juniori a CSM a cucerit medaliile de bronz pe echipe.
Speranţele scrimei ieşene merită felicitate din plin, ca şi antrenorii lor, şi – dacă se permite un mic joc de cuvinte – ţine-le, Doamne, sănătoare şi ţine-le, Iaşule, şi la seniorat!
 
 
 

Comentarii