Transagropolis: al cincilea eşec

joi, 23 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Transagropolis: al cincilea eşec

Nici de această dată nu a fost vreun fermier care să dorească să închirieze spaţii frigorifice aici.

Închirierea spaţiilor de depozitare din cadrul parcului agroindustrial Transagropolis tinde să se transforme într-o adevărată telenovelă. Consiliul Judeţean a organizat ieri a cincea licitaţie pentru închirierea celulelor frigorifice. Nici de această dată nu s-a prezentat vreun fermier dornic să închirieze vreun spaţiu. „Probabil că, după această procedură, vom renunţa temporar la scoaterea spaţiilor la licitaţie. Până la toamnă oricum nu ar avea fermierii ce depozita şi ar însemna să achite chiria fără a folosi efectiv spaţiile. Vom relua procedurile de licitaţie în cursul verii. Este posibil ca până atunci să operăm o nouă reducere a tarifelor practicate, pentru ca spaţiile să fie mai atractive“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Vlad Ciobanu.

 În parcul agroindustrial de la Leţcani au fost amenajate spaţii de depozitare pe o suprafaţă totală de 1.394 mp şi spaţii de birouri, de expunere sau conferinţe de 1.610 mp. În cadrul Transagropolis vor fi licitate 7 celule frigorifice cu suprafeţe cuprinse între 65,75 şi 92,2 mp, 27 de birouri cu suprafeţe cuprinse între 8,7 şi 30,3 mp şi un showroom de 416 mp, la un preţ de pornire de 2,5 euro/mp/lună. Din cele cinci licitaţii organizate până acum, la una singură s-au putut găsi chiriaşi, pentru două celule frigorifice şi un depozit, celelalte proceduri fiind anulate din lipsă de participanţi.
 
Valoarea proiectului de înfiinţare a primului parc agroindustrial din judeţ s-a ridicat la 18,75 milioane de lei, din care 12,1 milioane de lei au reprezentat finanţarea europeană nerambursabilă. „Deocamdată, singurul lucru pe care îl putem face este să modificăm tariful de închiriere. Nu se pune problema să facem reconfigurări ale spaţiului interior, astfel încât să schimbăm dimensiunile depozitelor existente sau a facilităţilor oferite. Fiind vorba de un proiect cu finanţare europeană, timp de cinci ani nu putem interveni în niciun fel“, a spus Ciobanu.
 

  

Comentarii