Traseul avocatului criminal până la Barou

marți, 20 septembrie 2016, 01:55
3 MIN
 Traseul avocatului criminal până la Barou

Avocatul care s-a urcat beat, fără permis şi a spulberat un bărbat ce se afla pe trotuat este lipovean şi, înainte de a deveni avocat, a lucrat la Primăria din Târgu Frumos. 

Membrul Baroului Iaşi care a fost arestat după ce s-a urcat beat la volan, a ucis un pieton, după care a fugit de la locul accidentului, a lucrat, în trecut, şi în administraţia publică. Iulian Gafon este născut pe 14 august 1984 şi este de loc din oraşul Târgu Frumos. El este avocat asociat al Societăţii Civile Profesionale de Avocaţi „Nechita&Asociaţii“ din 1 aprilie 2014, însă în trecut a lucrat şi în administraţia publică. Timp de aproape doi ani, între februarie 2008 şi ianuarie 2010, Iulian Gafon a fost consilier juridic în cadrul Consiliului Local al oraşului Târgu Frumos, având ca atribuţii sfătuirea consilierilor locali, dar şi a angajaţilor primăriei. Înainte de a-şi începe cariera, avocatul a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Petre Andrei“. Potrivit unor surse din Baroul Iaşi, Iulian Gafon făcea parte din comunitatea lipoveană, limba sa maternă fiind rusa. Era necăsătorit, avea o iubită şi, cel puţin în mediul public, nu erau informaţii că ar avea probleme cu alcoolul. 

Parchet: a fost prins după o oră şi jumătate 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care instrumentează dosarul penal pe numele lui Iulian Gafon, a remis ieri un comunicat de presă prin care a venit cu informaţii suplimentare referitoare la fapta avocatului ieşean. Reamintim că acesta a fost autorul unui accident mortal ce a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17.30. Atunci, deşi avea permisul suspendat din cauza alcoolului, Iulian Gafon s-a urcat la volan în stare de ebrietate, iar pe Şoseaua Nicolina, în apropiere de Belvedere, a pierdut controlul volanului şi a spulberat un bărbat de 57 de ani ce aştepta pe trotuar pentru a traversa strada, după care a fugit de la locul accidentului. „Inculpatul Gafon Iulian a fost depistat la aproximativ o oră şi jumătate de la momentul producerii accidentului şi, în urma testării cu aparatul tip Dragger, s-a constatat că prezenta o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de probe de sânge“, au precizat procurorii.

Până în acest moment, rezultatele probelor de sânge nu au ajuns la Parchet, acestea urmând a fi comunicate de către Institutul de Medicină Legală. Experienţele asemănătoare ale şoferilor prinşi băuţi la volan relevă că valoarea alcoolemiei din sânge este aproximativ dublă ca cea din aerul expirat (doar ca valoare numerică, deoarece sunt unităţi diferite de măsură, în aer mg/l, iar în sânge g/l). Ar putea reieşi o alcoolemie asemănătoare celei din luna iunie, atunci când Iulian Gafon a fost prins beat la volan în Iaşi şi i-a reieşit o alcoolemie de 2,25 g/l alcool pur în sânge. 

Comentarii