Trei minori, loviţi pe trecere de un mopedist. Sfârşit de săptămână plin pentru poliţiştii rutieri ieşeni

luni, 18 august 2014, 01:56
2 MIN
 Trei minori, loviţi pe trecere de un mopedist. Sfârşit de săptămână plin pentru poliţiştii rutieri ieşeni

Accidentul a avut loc la Târgu Frumos. Şi pe Calea Chişinăului, un tânăr a lovit cu maşina o femeie care traversa regulamentar.

Sfârşit de săptămână plin pentru poliţiştii rutieri ieşeni, care au fost solicitaţi pentru a interveni la mai multe evenimente rutiere provocate fie de pietoni, fie de şoferi.

Un incident care ar fi putut avea efecte foarte grave a avut loc sâmbătă, pe raza localităţii Târgu Frumos, acolo unde, aproape de orele prânzului, un bărbat de 30 de ani, Valentin H., conducea un moped şi nu a acordat prioritate unor minori cu vârste de cuprinse între 14 şi 17 ani. Cei trei adolescenţi traversau regulamentar trecerea de pietoni când au fost loviţi de mopedist. „Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. În momentul producerii accidentului, mopedistul nu purta casca de protecţie”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

La faţa locului au ajuns şi medicii. „Una dintre victime a fost dusă la Spitalul de Pediatrie, motoscuteristul a ajuns la noi cu traumatism cranio-cerebrel şi traumă de umăr drept, dar nu a rămas internat. Ceilalţi doi răniţi au fost investigaţi la noi, nu necesitau intervenţii chirurgicale şi au fost trimişi la Neurochirurgie pentru examene la cap şi la coloană“, a spus dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU în cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Şi în municipiul Iaşi a avut loc, în aceeaşi zi, un accident rutier soldat cu rănirea unei femei de 59 de ani. Evenimentul rutier a avut loc pe Calea Chişinăului, unde un tânăr de 28 de ani a lovit-o cu maşina pe victimă în timp ce aceasta traversa regulamentar.

De asemenea, un minor de 6 ani a fost rănit, sâmbătă seara, după ce a traversat strada prin loc nepermis şi a fost acroşat de o maşină condusă de un şofer de 43 de ani. „Şoferul a dus copilul la spital pentru îngrijiri medicale şi a anunţat poliţia. Fiind testat cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că nu consumase băuturi alcoolice”, au spus poliţiştii. (Ionuţ BENEA, Iulia CIUHU)
 

Comentarii