Trei zile de alegeri la Colegiul Medicilor. Cine va lua locul lui Vasile Astărăstoae?

sâmbătă, 05 decembrie 2015, 02:54
2 MIN
 Trei zile de alegeri la Colegiul Medicilor. Cine va lua locul lui Vasile Astărăstoae?

Aproximativ 1.000 de medici sunt aşteptaţi să voteze în cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea conducerii Colegiului Medicilor din Iaşi.  

Turul se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, respectiv şase, şapte şi opt decembrie (duminică, luni şi marţi). Dacă în primul tur, conform regulamentului, trebuiau să participe la vot minim 2/3 din medici, acum nu mai este necesar să fie îndeplinită această condiţie. Este suficient să se prezinte cei 73 de candidaţi care s-au înscris pentru cele 21 de locuri din Consiliul colegiului şi alegerile vor fi validate.

După alegerea consiliului se va vota componenţa Adunării Generale a CMI, care la rândul ei va numi noul preşedinte al colegiului ieşean. Această funcţie a fost ocupată timp de 16 ani de prof.dr. Vasile Astărăstoae, iar acum şi-au anunţat intenţiile de a ocupa acest post dr. Răzvan Socolov şi dr. Tudor Ciuhodaru. Lista rămâne însă deschisă pentru orice viitor membru din consiliu.

De partea cealaltă, pe lista pentru un loc în Consiliul CMI se regăsesc medici precum Diana Cimpoeşu – şefa UPU-SMURD, Laura Gheucă Solovastru – şefa Clinicii de Dermatovenerologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”, Carmen Manciuc – fostul director medical de la Spitalul de Boli Infecţioase, Mircea Onofriescu – fostul manager al Maternităţii „Cuza-Vodă”, şi Dragoş Pieptu – fostul rector interimar al UMF. În momentul de faţă nu se poate vorbi de un favorit, mai ales că medicii votează în general candidatul din specialitatea pe care o profesează. În Colegiul Medicilor Iaşi sunt înscrişi circa 3.700 de medici.

 

Comentarii