UAIC a acordat ieri titlul de Profesor de Onoare unui cercetător american

vineri, 01 aprilie 2016, 04:52
2 MIN
 UAIC a acordat ieri titlul de Profesor de Onoare unui cercetător american

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi l-a onorat într-o festivitate organizată ieri pe cunoscutul cercetător şi profesor în domeniul Finanţelor, Seyed Mehdian, de la Facultatea de Management, Universitatea Michigan-Flint, SUA, cu titlul de Profesor de Onoare. 

În cadrul evenimentului s-a precizat că profesorul a urmat cursurile de licenţă la College of Business din Teheran, iar tilul de master l-a obţinut la Universitatea Western Michigan, în timp ce doctoratul şi l-a dat la Universitatea Southern Illinois, în 1987. Acesta predă la Michigan-Flint din 1999.

„Acordarea titlului este semn al recunoaşterii meritelor deosebite în domeniul Finanţelor, pentru eforturile, demersurile şi contribuţiile sale substanţiale şi susţinute la cunoaşterea ştiinţifică, cât şi pentru rolul avut în dezvoltarea bunelor relaţii cu mediul academic din Iaşi“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Domeniul principal de cercetare al acestuia este legat de eficienţa şi profitabilitatea băncilor, precum şi de eficienţa şi anomaliile din domeniul pieţei de capital. În cariera sa, acesta a publicat peste 60 de articole ştiinţifice în jurnale de specialitate/academice şi a susţinut activităţi didactice la mai multe universităţi din lume, printre care la Togliatti Academy of Management, din Rusia, sau la School of Business, de la Universitatea din Baltimore. „Din perspectiva cooperărilor cu Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi, la iniţiativa sa, în 2008, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a semnat un acord de schimb de studenţi cu Facultatea de Management de la Universitatea din Michigan. De asemenea, din 2009, Seyed Mehdian face parte din comitetul editorial al Scientific Annals of Economics and Business ale Universităţii «Cuza»“, au explicat reprezentanţii UAIC. (C.H.)

Comentarii