Ucraina şi Moldova ne ajută să obţinem fonduri UE pentru autostrada Iaşi – Tg. Mureş

vineri, 19 septembrie 2014, 01:59
2 MIN
 Ucraina şi Moldova ne ajută să obţinem fonduri UE pentru autostrada Iaşi – Tg. Mureş

Consiliul Judeţean caută sprijinul Comitetului Regiunilor Europene (CoR) pentru concretizarea proiectului autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ – Târgu Mureş.

Proiectul a fost discutat ieri în cadrul seminarului extern al Comisiei pentru coe­ziune teritorială (COTER) din cadrul CoR, organizat la Iaşi. „Am prezentat proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş care va fi nu numai o legă­tură directă şi rapidă între cele două regiuni ale României, ci va însemna şi legătura Ucrainei şi Republicii Mol­dova cu Uniunea Europeană. De altfel, raportorul CoR pe problematica TEN-T, reţeaua de au­tostrăzi şi căi ferate a UE, a fost prezent la seminar. Este un proiect pentru care se pot atrage fonduri europene. De asemenea, am mai prezentat proiectul Aeroportului şi al Centrului Intermodal de Trans­port Marfă de la Holboca“, a de­clarat preşedintele CJ, Cristian Adom­niţei.

Discuţiile din cadrul seminarului s-au referit îndeosebi la conectarea reţelei europene de transport cu regiunile periferice ale acesteia şi la dezvoltarea cooperării teritoriale pentru conectarea regiunilor din Europa de Est şi Centrală şi extinderea acestei cooperări la alte regiuni europene. „Ţara mea, Cehia, este situată în centrul Europei, dar legăturile noastre cu Vestul sunt încă foarte slabe, urmare a cortinei de fier. Tocmai de aceea, trebuie să facem Comisia Europeană con­ştien­tă de importanţa deosebită pe care o are infrastructura de transport pentru noi şi să obţinem transformarea în priorităţi a proiectelor noastre“, a spus Petr Osvald, prim-vicepreşedinte al COTER.
 

Comentarii