UMF Iaşi: Un important proiect european de îngrijiri paliative, aproape de finalizare

miercuri, 19 octombrie 2016, 01:51
2 MIN
 UMF Iaşi: Un important proiect european de îngrijiri  paliative, aproape de finalizare

 Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a ajuns la punctul diseminării rezultatelor unui proiect european pe care-l conduce, numit „Cursuri online pe suport video în domeniul îngrijirii paliative şi comunicării medicale – MOOC“. 

În acest sens, săptămâna trecută a avut loc o conferinţă în Aula „Emil Palade“ în care s-a punctat lansarea etapei de diseminare a rezultatelor proiectului, fiind prezenţi membrii din codu­cerea proiectului, dar şi reprezentanţi din conducerea universităţii, precum prof.dr. Ioana Grigoraş, preşedintele Senatului UMF, sau prof.dr. Doina Azoicăi, prorector responsabil cu strategia instituţională a universităţii. „Este un pro­iect Erasmus^ care îşi propune crearea de protocoale operaţionale care să vină atât în ajutorul profesioniştilor, cât şi al membrilor societăţii. Să le vină în ajutor, constituindu-se ca o bază de informaţii consistentă, clară, fundamentală, actuală. Şi astfel, îngrijirea şi nivelul de calitate al vieţii semenilor noştri care sunt confruntaţi cu probleme de paliaţie să fie îmbunătăţite“, a spus conf.dr. Ovidiu Petriş, managerul proiectului.

Proiectul a stabilit o serie de protocoale optime de îngrijire paliativă, sub forma unor cursuri, dar conţine o latură multilingvistică, în care se realizează o serie de cursuri în limbi de circulaţie internaţională. În întâlnirea care a avut loc au fost organizate şi două workshop-uri, primul moderat de directorul general al UMF Iaşi, Dana Druguş, şi de managerul proiectului, în timp ce al doilea de prof.dr. Anca Colibaba, de la Fundaţia EuroEd, şi conf.dr. Claudia Dinu.

Comentarii