Un braşovean a oprit furgoneta pe dreapta, la Vlădeni, a scos pistolul şi s-a împuşcat în cap

vineri, 26 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Un braşovean a oprit furgoneta pe dreapta, la Vlădeni, a scos pistolul şi s-a împuşcat în cap

Nu se ştie motivaţia gestului extreme. Bărbatul de 39 de ani s-a împuşcat în ochi. A fost salvat, pistolul fiind cu bile, dar va pierde ochiul.

Un bărbat de 39 de ani riscă să-şi piardă vederea după ce a recurs la un gest necugetat. Pacientul internat, în prezent, la Spitalul „Sfântul Spiridon“ s-a împuşcat în faţă cu un pistol cu bile pe care îl deţinea legal. Bărbatul, originar din Braşov, a apelat la gestul extrem pe raza localităţii ieşene Vlădeni, în timp ce conducea o autoutilitară. Martorii incidentului au sunat la 112, către locul solicitării deplasându-se echipajul de prim ajutor SMURD de la Detaşamentul 1 Pompieri Iaşi.

„Echipajul de prim ajutor a intervenit la un bărbat de 39 de ani cu plagă împuşcată cu un pistol la nivelul hemifaciesului drept. Pacientul a fost transportat în stare stabilă în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU – n.r.) de la Spitalul «Sfântul Spiridon»“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. După acordarea primului ajutor în UPU, bărbatul a fost internat în secţia clinică ORL. Ulterior, victima a fost operată de o echipă multidisciplinară de medici ORL şi oftalmologi. Potrivit specialiştilor, bărbatul va supravieţui, dar riscă să nu mai vadă cu ochiul drept.

„Prognosticul vital este favorabil în acest caz, dar progrnostic funcţional pentru ochiul drept este nefavorabil“, a mai completat şefa UPU-SMURD. Reprezentanţii spitalului au mai precizat că pacientul va rămâne internat mai multe zile în unitatea medicală, până la ameliorarea stării sale de sănătate, şi că va fi monitorizat de o echipă complexă de specialişti. În privinţa motivaţiei pentru acest gest, autorităţile nu aveau nici până aseară o explicaţie.  

Comentarii